Tres companyies emergents del sector salut rebran 100.000 euros d’inversió.

BStartup, la direcció de Banc Sabadell que dona suport a joves companyies innovadores i tecnològiques, ha obert la III convocatòria de BStartup Health. Aquest programa va ser creat el 2018 i va dirigit a projectes de salut en fases molt inicials (pre-seed i seed), on la inversió es destina fonamentalment a validar la tecnologia i el mercat, i on precisament hi ha menys inversió disponible.

En aquesta tercera edició es tornaran a seleccionar tres projectes d’entre els presentats a tot Espanya. Cadascun d’ells rebrà una inversió de 100.000 euros i es beneficiarà d’un programa d’acompanyament, en el qual rebran mentorització per part d’un dels quatre integrants del prestigiós comitè cientificotècnic de BStartup Health: la Dra. Clara Campàs, cofundadora d’Asabys Partners; Carlos Gallardo, fundador de CG Health Partners i membre del consell d’administració d’Almirall; el doctor Damià Tormo, fundador i general partner de Columbus Venture Partners; i la doctora Montserrat Vendrell, partner a Alta Life Sciences. Aquest mentoring consistirà en un assessorament de negoci a nivell estratègic, en la definició del full de ruta i en l’assessorament en l’estratègia de fundraising, entre d’altres. La convocatòria acaba de començar i romandrà oberta fins al proper 20 de maig.

En les dues edicions anteriors es van presentar 240 projectes i van ser seleccionades les companyies Admit Therapeutics, Able Human Motion, CreatSens, Oxolife, Doppli i MiWEndo, les quals operen en àmbits tan diversos com l’alzheimer, la mobilitat per a persones amb discapacitat, el diagnòstic renal, el càncer colorectal o la reproducció humana.

Tot i la crisi sanitària, BStartup no ha parat la seva activitat inversora, tant en salut com en altres camps del món de la tecnologia i la innovació. En aquest sentit, Carlos Ventura, director general de Sabadell Espanya, ha declarat que “en les circumstàncies actuals, més que mai es posa en relleu la importància de la ciència i la investigació. És fonamental donar suport a la transferència tecnològica, que la ciència pugui arribar al mercat i ser útil per a la societat. Al nostre país hi ha molt bona ciència als centres de recerca, les universitats, els hospitals… esperant una oportunitat per fer aquest salt que els permeti tenir un impacte en la societat”.

Font: Banc Sabadell