lacaixaL’Obra Social de La Caixa destinarà 5 milions d’euros per ajudar a pagar la quota de la Seguretat Social a 10.000 joves autònoms i facilitarà subvencions de 75 euros mensuals durant sis mesos a autònoms menors de 30 anys que s’hagin acollit a la tarifa plana del ministeri d’Ocupació. 

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, i el director de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, han presentat avui aquesta iniciativa.

La tarifa plana del ministeri permet als joves tenir un període de sis mesos amb una quota de 50 euros mensuals, que es completa amb una bonificació de la quota a la Seguretat Social fins al mes 30 de cotització que es va reduint proporcionalment.

Amb la nova iniciativa, a partir del setè mes de cotització, els joves autònoms poden ampliar els avantatges de la tarifa amb les ajudes de l’Obra Social de La Caixa, 75 euros mensuals durant mig any, que permetrà completar així el primer any de cotització amb la tarifa plana de 50 euros al mes.

Els principals requisits que han de complir les persones que vulguin acollir-se a aquesta ajuda és ser treballador autònom, haver-se acollit a la tarifa plana de Ministeri d’Ocupació, tenir menys de 30 anys i trobar-se en el setè mes o posterior de cotització.

Per al president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, que ha rebut a la ministra, l’objectiu d’aquesta iniciativa és que aquestes ajudes siguin un “esperó” per a la creativitat, la perseverança i la il·lusió de molts joves autònoms, oferint-los facilitats perquè puguin desenvolupar el seu projecte.

“Volem demostrar la nostra confiança en ells i en la seva capacitat per construir un futur millor”, ha afegit.

El director general de la Fundació bancària La Caixa, Jaume Giró, ha destacat que la iniciativa presentada avui és un “acord de calat” perquè beneficia un dels col·lectius més copejats per la crisi.

Giró ha assegurat que no creu en etiquetes per als joves com “generació perduda” ni “ni-ni”, i menys per a aquesta generació de joves perquè aquesta és una de les generacions “més inconformistes”, amb moltes ganes de treballar i de trobar feina, per això ha destacat el valor de l’esforç público-privat i de la importància d’aquest tipus d’iniciatives.

De la seva banda, Fátima Báñez ha valorat el compromís de La Caixa “amb el seu país, amb Espanya i, sobretot amb els joves”, que són el present i el futur, i ha mostrat el seu agraïment a l’entitat i recalcat el compromís de la mateixa.

També ha mostrat el seu “agraïment infinit” a la societat espanyola perquè l’economia espanyola creix i l’ocupació també “gràcies a l’esforç de tots” i a la societat civil pel “compromís” per iniciatives com la que avui s’ha presentat.

Ha destacat que les iniciatives del ministeri per a l’ocupació jove, com l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove posada en marxa el 2013, estan donant més de 370.000 oportunitats a l’ocupació dels joves i, avui dia, més de 130.000 joves autònoms estan beneficiant-se de la tarifa plana de 50 euros.

Báñez ha dit que “s’ha avançat molt”, però que encara queda “camí per recórrer” i ha recordat que el 2014 va ser el primer, després de set anys de crisi, en el qual es va crear ocupació net i ha assegurat que el 2015 serà encara millor per a l’ocupació i per als joves. “El desafiament” per a Fátima Báñez és que molt joves continuïn incorporant-se al mercat de treball.

Font: Via Empresa