En el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe, gairebé un centenar de voluntaris empleats del Centre d’HP a Sant Cugat s’han reunit avui per fer tasques de neteja i recollida de residus a les zones boscoses properes al centre, concretament al Camí dels Monjos, situat a la Serra de Galliners. En aquest entorn privilegiat, els voluntaris han treballat intensament durant tres hores per retirar del bosc residus de tota mena, des d’ampolles de plàstic fins a altres articles nocius com ara vidres, pneumàtics, cadires de plàstic o garrafes amb oli per a motors. Els residus recollits, a més a més de ser elements potencialment contaminants, dificulten la vida de la biodiversitat que resideix en aquest entorn.

En un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns naturals de Sant Cugat, els empleats voluntaris d’HP s’han dividit en 8 grups per a transitar pel màxim de llocs possibles. Durant el seu trajecte al llarg del dia, han pogut comprovar de primera mà la necessitat d’aquesta mena d’activitats per a mantenir amb bona salut els espais verds de la ciutat, que es troba envoltada d’un privilegiat pulmó verd.

Amb aquesta activitat s’ha pogut identificar les àrees on més residus s’acumulen i quins són els principals residus que es troben. Per a això, s’ha utilitzat una aplicació de mòbil que, a través de fotografies, els identifica i geolocaliza per a facilitar la recollida i la seva futura prevenció.

“Protegir l´entorn proper al nostre centre a Sant Cugat és una prioritat per a nosaltres”, comenta Ramon Pastor, HP Barcelona Site General Manager. “La neteja dels nostres boscos no és només important per mantenir i tenir cura de la biodiversitat, sinó també per netejar l’aire que respirem dia a dia al nostre lloc de treball. Ens enorgulleix afirmar que una bona quantitat de residus han estat retirats avui del nostre entorn”, ha afegit Pastor.

Conscient de la importància d´aquest tipus d´activitats, l’Ajuntament de Sant Cugat ha col·laborat activament amb la iniciativa, oferint recomanacions als empleats voluntaris d’HP. Després de la recollida dels residus, totes les deixalles seran degudament reciclades als equipaments municipals destinats a aquest ús.