La companyia associada ha estat reconeguda amb el guardó a la Millor Mesura d’Ecodisseny als III Premis Medicament i Medi Ambient de SIGRE per la seva iniciativa “Respimat® recarregable. La clau de l’ecodisseny”.

Amb aquest guardó, SIGRE reconeix el compromís de Boehringer Ingelheim per tenir cura del medi ambient per l’ecodisseny del dispositiu Respimat®, que ofereix quatre tipus de format d’inhaladors tradicionals que es transformen en dispositius preparats per ser reutilitzats fins a 6 vegades, reduint l’impacte ambiental a tota la cadena de valor. Des d’Espanya, l’empresa associada a Sant Cugat Empresarial, produeix quatre tipus de formats que presten servei a nivell mundial, mentre que a Espanya aquest dispositiu està disponible en dos formats.

“El dispositiu Respimat s’ha dissenyat de manera que pugui generar el màxim valor al mercat al llarg del seu cicle de vida sense implicar un consum excessiu de matèries primeres. D’aquesta manera, responem a un objectiu molt important per a Boehringer Ingelheim, que és vetllar per l’eficiència energètica, la lluita contra el canvi climàtic, la minimització de generació de residus, la reutilització, el reciclatge i la revalorització a tota la cadena de subministrament per cuidar el nostre planeta”, explica Amanda Gilabert, Responsable del centre de fabricació de Respimat® de Boehringer Ingelheim Espanya.

Aquesta nova aposta en matèria de sostenibilitat per part de la companyia, que a més es produeix al seu centre de Sant Cugat del Vallès, ja ha estat reconeguda amb el Premi Pharmapack 2020, concretament pel seu ecodisseny. Es tracta de guardons que premien les darreres innovacions de packaging en fàrmacs, dispositius mèdics, productes de salut i medicaments veterinaris.

Aquestes certificacions posen en valor les diferents accions i iniciatives empreses per la companyia. Totes elles estan recollides en la seva estratègia de sostenibilitat anomenada Sustainable Development For Generations, mitjançant la qual ha aconseguit utilitzar energia elèctrica procedent de fonts 100% renovables i certificades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), projectes de reducció de consum energètic, iniciatives d’Ecodisseny i programes de foment de mobilitat sostenible, entre d’altres.