La companyia associada Grifols, líder mundial en el desenvolupament de medicaments derivats del plasma, ha anunciat aquest dimarts l’adquisició del seu primer centre de donació al Canadà com a part del compromís de la companyia d’augmentar l’accés a medicaments derivats del plasma al país.

En un acord de compra d’accions, Grifols Canada Therapeutics Inc ha adquirit de Kedrion el centre de donació de Prometic Plasma Resources Inc a Winnipeg per 4 milions de dòlars en efectiu.

Amb l’adquisició d’aquest centre, Grifols impulsa la seva estratègia de creixement al Canadà, on ja compta amb una planta de fraccionament de plasma amb una capacitat anual d’1,5 milions de litres i dues instal·lacions de purificació que va adquirir el 2020. Les plantes de producció estan en fase de desenvolupament i s’espera que estiguin operatives el 2023.

“Estem molt satisfets d’establir el primer centre de donació de Grifols al Canadà”, afirma Víctor Grifols, co-conseller delegat de Grifols. La companyia compta ja amb una xarxa de més de 350 centres, la major del món. “Tenim clar el nostre compromís d’ajudar els països a garantir la disponibilitat de medicaments plasmàtics per als seus ciutadans”.