En el marc de la celebració de la Setmana de la Moda d’Alta Costura de París Primavera-Estiu 2023, l’empresa associada Epson ha presentat un nou projecte de col·laboració amb el dissenyador de moda japonès Yuima Nakazato, i la seva marca homònima YUIMA NAKAZATO, per al desenvolupament de diverses creacions que conjuguen avantguarda i sostenibilitat.

A més d’utilitzar la impressió digital tèxtil d’Epson per plasmar la visió única i creativa del món, YUIMA NAKAZATO ha desenvolupat algunes de les seves creacions amb l’ajuda d’un nou procés de producció tèxtil més sostenible, i que té el potencial de transformar la indústria. La tecnologia Dry Fiber Technology d’Epson, que ja s’utilitza comercialment per reciclar paper d’oficina i que pràcticament no requereix aigua, s’ha adaptat per produir roba no teixida imprimible a partir de peces usades.

Aquest nou procés de producció tèxtil s’ha anunciat a París, com a part d’una col·laboració per tres anys entre Epson i YUIMA NAKAZATO, i s’ha utilitzat per primera vegada en la creació de peces que s’han pogut descobrir a la desfilada del dissenyador japonès del 25 de gener al Palais de Tòquio de la capital francesa.

La col·laboració entre Epson i Yuima Nakazato es recolza en l’èxit de les solucions d’impressió de la companyia per portar les creacions del dissenyador a un nivell nou, d’una manera respectuosa amb l’entorn i, alhora, amb la màxima qualitat.

L´objectiu comú d´aquesta iniciativa és ajudar a crear consciència sobre el malbaratament d´aigua i material associat amb l´excés de producció, visibilitzant com el canvi a la impressió tèxtil digital utilitzant tintes pigmentades més respectuoses amb el medi ambient ofereix a la indústria de la moda un mitjà dʻimpressió tèxtil més sostenible i eficient.

Epson i el dissenyador Yuima Nakazato proposen un futur més sostenible per a la moda