Amb aquesta operació Grifols manté el seu compromís d’ajudar a que els països assoleixin l’autosuficiència de medicaments plasmàtics essencials.

Grifols, companyia global del sector de la salut i un dels principals productors mundials de medicaments derivats del plasma, ha acordat la compra al grup sud-coreà GC Pharma (Grup) d’una planta de fraccionament de plasma i dues plantes de purificació a Mont-real, juntament amb 11 centres de plasma als EUA per un import total de 460 milions de dòlars.

Aquesta transacció forma part de l’estratègia de creixement sostenible de Grifols a nivell global dirigida a expandir la seva capacitat d’obtenció i fraccionament de plasma amb l’objectiu de garantir als pacients de tot el món un accés segur a aquests medicaments plasmàtics essencials. Així mateix, aquesta adquisició estratègica enfortirà la presència de Grifols al Canadà, fonamentada en un llegat de col·laboració amb el seu sistema nacional d’hematologia.

Per a Víctor Grífols Deu, co-CEO de Grifols “aquest acord representa un nou i important pas en la nostra estratègia de creixement sostenible a llarg termini i s’alinea totalment amb el nostre propòsit de contribuir al fet que els països puguin assolir l’autosuficiència de medicaments plasmàtics, essencials per als pacients que depenen d’ells”.

Joel Abelson, President Comercial de la Divisió Bioscience de Grifols, afegeix que “aquesta transacció representa una oportunitat única per intensificar la nostra expansió internacional i enfortir la nostra posició a Amèrica del Nord. Canadà és un dels mercats amb major consum de productes plasmàtics per habitant del món i que compta, a més, amb un important potencial de creixement”.

Com comenta Raimon Grífols, co-CEO de Grifols, “invertir en unes circumstàncies sense precedents com les actuals ha estat una decisió molt meditada. Aquesta pandèmia subratlla la necessitat de donar suport infraestructures sanitàries sòlides i sostenibles que, en cas d’altres futurs patògens emergents, ajudarà a garantir la disponibilitat de medicaments en plasma”.

Font: Grifols