El centre internacional d’HP a Sant Cugat ha celebrat la 14a edició d’aquesta jornada solidària, organitzada íntegrament pels empleats de la companyia amb més de 100 voluntaris implicats.

Els fons es destinaran al finançament de cinc projectes sense ànim de lucre proposats pels mateixos empleats de la companyia.

El Centre Internacional d’HP a Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte la 14a edició de la seva tradicional Jornada Solidària en la qual la companyia ha recaptat més 67.000 euros per a finançar cinc projectes solidaris d’entitats sense ànim de lucre: la Fundación Romper Barreras, l’ONG Fallou, la PID Foundation, l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars (ASEM) i el Centre de Recursos per l’Autisme Aprenem Barcelona, tots ells escollits a proposta dels mateixos empleats de l’empresa.

Concretament, els fons recol·lectats es destinaran pels projectes “Mi Voz”, de la Fundación Romper Barreras, l’objectiu del qual és desenvolupar un comunicador dinàmic per a nens i nenes que no poden parlar; “Dar Salam School Restoration”, una iniciativa de l’ONG Fallou que busca restaurar la infraestructura bàsica de l’escola d’educació primària Dar Salam al Senegal; “Illusion Park”, un projecte de la PID Foundation per a recuperar l’hospital pediàtric de l’Hospital de la Vall d’Hebron mitjançant la creació d’un ambient fresc i divertit per a nens amb deficiències primàries immunològiques; un programa per a facilitar l’atenció psicològica online per a persones afectades per malalties neuromusculars de l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars (ASEM); i un projecte d’inclusió social de les persones amb el trastorn de l’espectre autista de la mà del Centre de Recursos per l’Autisme Aprenem Barcelona (CRAB).

HP recapta 67.000 euros per a finançar 5 projectes solidaris

Com cada any, la celebració de la 14a Jornada Solidària d’HP ha estat possible gràcies a la implicació dels mateixos empleats de la companyia. Al llarg del dia, més de 100 voluntaris del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat han donat el seu suport en tasques de comunicació, gestió i logística de l’esdeveniment. En finalitzar la jornada, els treballadors de l’empresa han aconseguit recaptar un total de 33.500 euros als quals s’ha sumat la contribució de la pròpia companyia, que ha doblat l’import aconseguit pels seus empleats. Aquesta xifra s’ha aconseguit a través de la celebració de diferents activitats, entre elles una campanya solidària de venda de roses i llibres per Sant Jordi, en la qual es van recaptar més de 4.000 euros, o la tradicional cursa solidària de la companyia “Guanya amb Solidaritat”, amb més de 700 empleats registrats.

L’aposta de l’empresa per la promoció d’iniciatives solidàries és una constant en la política de la companyia. Ramon Pastor, Director General del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat, ha declarat que: “A HP som conscients del nostre potencial per a generar un impacte positiu en la societat. La nostra contribució no es basa en iniciatives puntuals, sinó que treballem per a generar valor a llarg termini i generar consciència social. Estem orgullosos de comptar amb el suport d’un equip de professionals que comparteix aquests valors i, de forma voluntària, col·labora amb nosaltres en tota mena d’iniciatives solidàries”.

HP també ha comptat amb el suport de tot l’equip de les ONGs que van presentar els seus projectes a principis d’any i, addicionalment, voluntaris d’aquestes entitats socials beneficiàries en edicions anteriors també han participat en la jornada.

A més a més, durant l’esdeveniment, les quasi 2.000 persones convidades han pogut participar també en una gimcana, una carrera d’obstacles i tota classe d’activitats lúdiques tant per adults com per nens, entre les quals s’ha inclòs una visita guiada per les instal·lacions de la companyia.

Un referent mundial en l’àmbit del voluntariat corporatiu

Des de fa més de 30 anys, HP manté una forta implicació en l’àmbit del voluntariat corporatiu mitjançant el seu suport a projectes solidaris de diferents tipus. HP defineix les seves principals línies d’actuació solidària en els camps de l’educació, la salut, el voluntariat social i el medi ambient. En línia amb aquests objectius, els mateixos treballadors de l’empresa posen el seu coneixement i habilitats al servei de les ONGs i entitats sense ànim de lucre.

D’aquesta manera, la tecnologia s’erigeix com la principal eina per a generar un impacte positiu en la societat. Gràcies a l’ús del coneixement i els seus recursos tecnològics, HP aposta per l’ús de la innovació com a fil conductor en el procés de millora de la qualitat de vida de les comunitats en les quals opera.