Els endarreriments d’entregues de pisos de lloguer per la falta de subministrament van centrar part de les intervencions.

El passat dimarts 8 d’octubre Amat Immobiliaris va  presentar en roda de premsa l’Informe del Mercat Immobiliari del 1r semestre de 2019 a la recent inaugurada Boutique d’Amat Luxury de Barcelona. Es van exposar les dades extretes per Amat Immobiliaris en relació al lloguer, la venda de segona mà, la venda d’obra nova i el sector immobiliari de luxe a Barcelona, Sant Cugat, Sant Just Desvern i l’entorn.

Durant els 6 primers mesos d’aquest any hi ha hagut un número de vendes més elevat d’obra nova, un 2% més, de la mateixa forma també ha pujat el volum econòmic de les vendes respecte el període del any anterior, un 9%; per tant “hem venut més i una mica més car” afirmava Guifré Homedes, Director General d’Amat Immobiliaris. En quant a les vendes de segona mà a Barcelona ciutat es pot observar una tendència a la baixa, en canvi a Sant Just i Sant Cugat hi ha una pujada entre 10% i el 20%. L’edat del target compradors ha augmentat; Homedes comentava que “ara la gent compra més tard, cap als 40 anys, perquè abans han estat uns anys de lloguer, encara que també hi ha casos que es venen un immoble per comprar-ne un altre”.

Si parlem del mercat d’alt standing s’ha mantingut baix, però és millor que el primer semestre de l’any 2018. En aquest cas són clients que saben bé el què busquen i el preu que volen, i per això van sense presa per buscar l’immoble adequat. El Director General, mirant les dades, confirmava que “tot i la idea de pessimisme que sembla
que hi ha al mercat ens hem mantingut i, fins i tot, hem pujat una mica; aquesta sensació de pessimisme sembla que afecta més al sector que no pas als clients”. I això passa pels endarreriments en les entregues dels pisos de lloguer, “vam tenir aturats pisos de lloguers protegits durant 3 mesos per temes burocràtics, i altres de lloguer lliure 4 mesos per manca d’electricitat de la companyia subministradora” explicava.

A més a més, els diferents processos electorals i els canvis de lleis hipotecàries que hi ha hagut també han afectat al client provocant un desconcert. Tot i això es lloga molt ràpid, en el cas de Barcelona “triguem de mitja 4 mesos, abans trigàvem molt més, però els preus ja no poden pujar més perquè els sous no augmenten” confirmava Homedes. Juntament amb la presidenta Immaculada Amat i la vice-presidenta Joana Amat van justificar l’augment de les renuncies dels contractes de lloguer en els últims anys, “són persones que marxen abans per comprar un pis,
va haver-hi uns anys que s’esgotava el contracte al màxim”.

En aquest enllaç es pot descarregar l’Informe de Mercat complet.