El fabricant d’hemoderivats Grifols, amb seu a Sant Cugat de Vallès, ha anunciat a través d’un comunicat, que el desenvolupament d’una immunoglobulina hiperimmune contra la SARS-CoV-2, el patogen que produeix la malaltia coneguda com COVID-19, podria estar disponible a mitjans de juliol.

La companyia, en col·laboració amb les autoritats sanitàries dels EUA (la Food and Drug Administration), va començar al març a recol·lectar plasma de pacients recuperats per produir aquestes immunoglobulines hiperinmunes i simultàniament està desenvolupant els estudis necessaris per a determinar l’eficàcia d’aquesta teràpia contra la Covid-19.

Grifols també ha anunciat que ha accelerat el desenvolupament d’una prova diagnòstica específica d’alta sensibilitat que permet la detecció del nou coronavirus i que es basa en una tecnologia pròpia coneguda com TMA. La firma preveu que els primers lots d’aquests tests estiguin llestos a principis de maig.

El grup també treballa en paral·lel amb autoritats sanitàries d’Espanya i Alemanya per posar en marxa diversos estudis clínics que permetin la utilització de plasma convalescent inactivat com a potencial tractament de la COVID-19.