La Fundació Banc Sabadell i el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) llancen el Programa Talent Global amb l’objectiu d’impulsar la recerca de qualitat de joves investigadors, mitjançant una estada de recerca remunerada i dos premis a la investigació aplicada.

Per tal de posar en marxa el Programa Talent Global ambdues entitats han signat un acord de col·laboració que recull la seva voluntat d’estimular l’excel·lència i promoure activitats de divulgació, formació i recerca, així com fomentar i donar suport al talent jove.

‘Premi Talent Reptes Globals’ i ‘Premi Talent Europa Segle XXI’: el talent investigador, una aposta de futur

Els premis ‘Talent Reptes Globals’ i ‘Talent Europa Segle XXI’ reconeixen la recerca de qualitat d’investigadors/res premiant treballs d’alt nivell acadèmic que tinguin una aproximació analítica original i incloguin investigació aplicada.

El ‘Premi Talent Reptes Globals’ es dirigeix a recerques sobre temàtiques globals centrades en revolucions tecnològiques i impacte en les relacions i governança internacionals, els reptes del desenvolupament sostenible, canvi climàtic i desigualtats globals, les noves dinàmiques de la geopolítica global, geoeconomia i relacions comercials, i gènere i relacions internacionals.

El ‘Premi Talent Europa Segle XXI’, que es convoca conjuntament amb la Fundació Catalunya Europa, promou la recerca sobre temàtiques europees centrades en els reptes de la integració europea, les polítiques europees en els àmbits social, econòmic i polític, i la Unió Europea com a actor internacional.

La convocatòria d’ambdós premis està oberta des de l’1 de novembre i finalitzarà el proper 28 de febrer de 2021. La dotació econòmica dels premis és de 2.500€, i entre els requisits està tenir menys de 45 anys i que la recerca hagi estat redactada en l’últim any. La resolució dels premis es comunicarà abans del 31 de maig de 2021, i anirà a càrrec d’un jurat format pels membres de les organitzacions impulsores i tres experts en les temàtiques premiades.

Els treballs guanyadors seran presentats públicament al juny de 2021 en el marc dels Diàlegs Fundació Banc Sabadell.

‘Junior Visiting Fellowship’: estada de recerca remunerada

El Programa Talent Global impulsat per la Fundació Banc Sabadell i el CIDOB també vol donar suport a la formació de joves talents amb la convocatòria de la ‘Junior Visiting Fellowship’ que donarà l’oportunitat a un/a jove investigador/a de fins a 30 anys d’incorporar-se a l’equip investigador del CIDOB durant un període de sis mesos mitjançant una estada de recerca remunerada.

Font: Banc Sabadell