El concurs de programació, organitzat per l’empresa associada HP des de fa més de 20 anys i en el qual ja han participat més de 1.300 estudiants a Espanya, té com a objectiu incentivar l’interès per la tecnologia i la informàtica entre els joves, especialment entre les noies.

Més de 350 estudiants d’institut s’han reunit virtualment aquest cap de setmana per participar a la setena edició espanyola del concurs de programació HP CodeWars, que HP organitza a nivell mundial des de fa més de 20 anys, per resoldre retes de programació i codi. Aquesta edició, la segona consecutiva celebrada en format virtual i a nivell nacional, simultàniament des dels centres d’HP a Madrid, Barcelona i Lleó, ha comptat amb la participació d’estudiants d’entre 14 i 18 anys procedents de més de 65 escoles de tot Espanya. L’esdeveniment, organitzat i produït íntegrament per empleats de la companyia de manera voluntària, s’ha retransmès des del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat del Vallès.

A través d’una plataforma virtual, l’objectiu de la competició és continuar fomentant les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre els joves, a més d’animar-los, especialment a les noies, a interessar-se i endinsar-se en el món de la ciència i la tecnologia, amb especial atenció en aquelles disciplines relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions.

“Des d’HP hem mantingut el treball conjunt que realitzàvem entre els diferents centres que tenim a Espanya, i hem mantingut l’aposta per aquest format híbrid, que ens ha permès continuar gaudint de la competició, garantir la partipació de tots els joves, i continuar fent d’HP CodeWars una competició d’èxit, com ha tornat a passar enguany”, ha afirmat Ramon Pastor, Director General del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D d’HP.

L’Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha estat l’escola guanyadora del concurs d’enguany. L’equip de l’institut Can Puig de Sant Pere de Ribes (Barcelona) ha estat el segon classificat, mentre que l’equip que ha aconseguit fer-se amb el tercer lloc està format per alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona. A més, un equip del Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès, ha estat el guanyador del premi al millor equip amb participants menors de 16 anys. Com a novetat d’enguany, l’equip de l’Aula Escola Europea de Sant Cugat del Vallès ha estat guanyador del premi al millor equip de noies.

Tots els equips guanyadors d’aquesta edició han estat obsequiats amb ordinadors portàtils HP d’última generació, i s’han sortejat impressores i marxandatge OMEN entre tots els participants.