La prova serològica té una especificitat superior al 99,8% i una sensibilitat del 100% (14 dies després de la confirmació de la infecció mitjançant PCR).

La multinacional farmacèutica Roche, ha anunciat aquest diumenge que l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA), dels Estats Units, ha emès una autorització d’ús d’emergència per a la nova prova de detecció d’anticossos Elecsys® Anti-SARS-CoV-2. La prova està dissenyada per determinar si una persona ha estat exposada al nou coronavirus i ha desenvolupat anticossos contra la malaltia.

Roche ja ha començat a enviar la nova prova de detecció d’anticossos als principals laboratoris de tot el món i augmentarà la capacitat de producció a desenes de milions al mes per proveir als sistemes de salut en països que accepten el marcat CE i a EE. UU gràcies a l’autorització d’ús d’emergència per la FDA.

La prova de detecció d’anticossos contra la SARS-CoV2, que té una especificitat superior al 99,8%, i una sensibilitat del 100% (14 dies després de la confirmació mitjançant PCR), pot ajudar a avaluar la resposta immunitària dels pacients al virus. A mesura que se sap més sobre la immunitat enfront de la SARS-CoV-2, la prova pot ajudar a avaluar qui ha desenvolupat immunitat enfront de virus.

Amb àmplies capacitats de fabricació a tot el món, Roche podrà subministrar moltes desenes de milions de proves cada mes. Els hospitals i els laboratoris de referència poden realitzar l’anàlisi amb els analitzadors cobas i de Roche, que estan àmpliament disponibles a tot el món.

‘Gràcies a l’enorme esforç dels nostres col·laboradors, ara podem realitzar una anàlisi d’anticossos d’alta qualitat en grans quantitats, de manera que podem ajudar als sistemes de salut de tot el món amb una important eina per a gestionar millor la crisi sanitària de la COVID-19’, va manifestar Severin Schwan, CEO del Grup Roche. ‘Estic especialment satisfet amb la gran especificitat i sensibilitat de la nostra prova, característiques fonamentals per a fer costat als sistemes sanitaris de tot el món’.

En aquest sentit, totes les empreses associades a Sant Cugat Empresarial que estigueu interessades a realitzar aquestes proves als vostres treballadors, us haureu de posar en contacte amb els Serveis de Prevenció de Salut aliens (o propis si en disposeu), i aquests hauran de preguntar als laboratoris amb els quals treballa, si disposen de la prova de detecció d’anticossos contra el SARS-CoV2, per a poder sol·licitar-la.

Les empreses que tingueu dubtes en relació aquest tema, podeu contactar amb Sant Cugat Empresarial, i nosaltres farem la consulta directament amb Roche, perquè la companyia farmacèutica pugui verificar si el laboratori en qüestió disposa d’aquesta prova d’anticossos o no.