El passat dijous 17 de març, es va celebrar la VI edició dels Premis Excel·lència Educativa a l’Auditori La Nave de Madrid. Aquest certamen, que premia les millors pràctiques en educació a nivell nacional, és també un reconeixement a l’esforç de les escoles infantils que ofereixen espais i projectes educatius innovadors i de qualitat.

Les Escoles Infantils Happy Way, associades a Sant Cugat Empresarial, van ser premiades com a Millor Centre d’Educació Infantil, Millors Instal·lacions en Centre d’Educació Infantil, Millor Innovació en Centre d’Educació Infantil i amb una distinció honorífica addicional de l’organització com a Millor Centre d’Educació Infantil.

La VI edició dels Premis Excel·lència Educativa, que ha reivindicat el paper de l’educació com a camí a la pau, van guardonar les Escoles Infantils Happy Way en les categories de Millor Centre d’Educació Infantil, Millors Instal·lacions en Centre d’Educació Infantil, Millor Innovació en Centre d’Educació Infantil i la distinció honorífica de l’organització com a Millor Centre d’Educació Infantil. “A l’etapa dels 0 a 3 anys es produeix el despertar intel·lectual, social, emocional i motriu dels nostres fills. Aquests 3 anys marquen el seu futur. Els premis que hem rebut són un reconeixement a l’educació infantil especialitzada i de qualitat” explica María Pacheco, directora general de les Escoles Infantils Happy Way.

Els Premis Excel·lència Educativa, promoguts per Gala Acción Social en col·laboració amb l’Associació Espanyola d’Escoles de Negocis (AEEN), són el certamen més prestigiós de l’educació i tenen com a objectiu recompensar aquells centres i personalitats del sector de l’educació que han aportat major valor afegit gràcies a les seves pràctiques docents i a la seva preocupació per l’evolució positiva del sector.

Les escoles infantils són fonamentals dins del sector de l’educació. Els aprenentatges realitzats en les edats més primerenques tenen un impacte directe en les capacitats dels infants. “El futur dels nostres fills està en joc, l’educació infantil de qualitat hauria de ser un aspecte irrenunciable en una societat avançada. Comptar amb un projecte innovador, unes instal·lacions dissenyades específicament per a les necessitats de les nenes i nens en l’etapa de 0 a 3 anys i un equip de professionals titulats i amb vocació per a l’educació en aquestes edats és fonamental per a les nostres escoles. Rebre aquests premis per segon any ens honra i avala la trajectòria de Happy Way” assenyala Pacheco.

Les escoles infantils també juguen un paper fonamental en la conciliació familiar, per això és important que, més enllà del programa educatiu, treballin per oferir serveis que afavoreixin aquesta conciliació. “A Happy Way hem desenvolupat nous serveis que faciliten la conciliació i ens recolzem en les noves tecnologies per a que mares i pares puguin participar en el dia a dia dels seus fills malgrat el treball, els horaris o la distància” conclou María Pacheco.

 

Happy Way va néixer el 2009 amb la missió de crear un espai de confiança on l’educació, la transparència, el respecte als infants, la innovació, l’acompanyament a les famílies i la conciliació familiar fossin la base de tot. Actualment, compta amb cinc escoles d’educació infantil excepcionals a Sant Cugat i Barcelona (Sant Gervasi, Turó Park, Les Corts i Poblenou). El seu projecte educatiu trilingüe és únic i s’alimenta a través de diferents disciplines pedagògiques. A través del joc, l’experimentació, la ciència, l’art, la natura, la música i l’esport, les seves educadores titulades treballen les capacitats emocionals, intel·lectuals i psicomotrius dels infants tot i respectant el seu ritme evolutiu. El projecte es complementa amb l’ensenyament d’hàbits personals positius per desenvolupar la seva seguretat, autoestima i empatia.