Per primera vegada l’agència de comunicació associada ha assistit en un Congrés acadèmic per presentar dues investigacions que es van realitzar durant els primers mesos del 2023. Concretament, l’agència de Sant Cugat ha presentat la comunicació titulada “Les assessories de Catalunya i l’ús de LinkedIn per contactar amb els seus públics objectius” i “Eines de comunicació als clubs d’hoquei herba a Catalunya”.

En la primera comunicació s’ha explicat que seguint una metodologia quantitativa s’han analitzat un centenar de gestories, consultories i assessories de Catalunya i després d’algunes entrevistes, ja seguint metodologies qualitatives, s’ha evidenciat que actualment LinkedIn no és la xarxa més utilitzada però sí la que té més potencial per arribar als públics objectius del es gestories.

D’altra banda, a la segona comunicació que ha presentat edeon, s’ha explicat l’estudi a 17 clubs d’hoquei herba catalans i s’ha evidenciat que Facebook i Instagram són les xarxes més utilitzades i les que en l’actualitat encara tenen més potencial per a estimular les interaccions entre els jugadors, les seves famílies, els clubs i els patrocinadors.

edeon és actualment l’sponsor manager del Club Hoquei Valldoreix i ha aprofitat la ponència per explicar com un club amb pocs recursos pot comunicar i generar prou ressò mediàtic des de mitjans de comunicació, xarxes socials, cercadors d’internet… com altres clubs o entitats que disposen de més recursos per invertir en comunicació.

Al Congrés s’han presentat un total de 34 comunicacions realitzades per 67 autors que formen part de 26 universitats i centres d’investigació. A la presentació de les comunicacions, el director de l’agència santcugatenca, en Dr. Lluís Feliu, ha explicat que “possiblement aquestes són les dos comunicacions menys acadèmiques que s’han presentat al Congrés, però ens ajuden a entendre que la universitat i l’empresa tenen molt en comú i cal estrènyer llaços de col·laboració per a que s’enriqueixin mútuament. Aquests dos casos que hem preparat des d’edeon provenen inicialment de dos estudis de mercat realitzats a l’agència, estudis que inicialment es van impulsar per motius empresarials però que com s’ha vist al Congrés, tenen sentit fora de l’empresa perquè ens ensenya una foto real de dos sectors diferents, com els de les gestories i els clubs esportius, sector que han de creure en al comunicació si volen comunicar amb els seus públics de la forma més efectiva possible”.

El VI Congrés Internacional de Recerca ha tingut lloc aquest passat divendres, 14 de juliol a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona. S’ha començat amb una taula rodona en homenatge a Sergi Schaaff amb el productor Joan Bas, el realitzador Lluís Maria Güell, el presentador Jordi Hurtado i la periodista Elisenda Roca. Després s’han iniciat les presentacions de les 34 comunicacions i finalment, la cloenda del Congrés l’ha realitzat la periodista Mònica Tarribas.

L’agència de comunicació santcugatenca, edeon, presenta dues comunicacions al VI Congrés Internacional de Recerca en Comunicació que ha organitzat la Societat Catalana de la Comunicació a l’Institut d’Estudis Catalans

L’agència de comunicació santcugatenca, edeon, presenta dues comunicacions al VI Congrés Internacional de Recerca en Comunicació que ha organitzat la Societat Catalana de la Comunicació a l’Institut d’Estudis Catalans

El Dr. Lluís Feliu a la presentació de les dues comunicacions presentades per l’agència de comunicació i màrqueting edeon.