Aquest any, i per segon consecutiu, el concurs de programació HP CodeWars se celebrarà de manera virtual i simultània en els tres principals centres que HP té a Espanya: Barcelona, Madrid i Lleó. Donada la situació en la qual ens trobem a causa del COVID-19, HP ha decidit continuar amb el mateix format que l’any passat per a garantir la seguretat de tots els participants. El programa té com a objectiu continuar fomentant les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre els joves.

L’empresa tecnològica associada ha anunciat aquest dimecres a través d’un comunicat, que l’edició d’enguany, II HP CodeWars Spain Virtual Edition, se celebrarà el dissabte, 5 de març, i es realitzarà a través d’una plataforma virtual proposta i gestionada per empleats voluntaris dels equips d’enginyeria d’HP.

Durant tres hores, els participants – estudiants de 3r i 4t de l’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius-, competiran per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, Python 2, 3, C o C++ resolent al voltant de 30 problemes matemàtics. Els equips estaran formats per tres estudiants, acompanyats per un professor, i cada escola podrà preinscriure a un màxim de tres equips. Amb l’objectiu de generar interès per les carreres STEM entre les nenes, els equips amb presència femenina tornaran a tenir una vegada més prioritat en la inscripció. El període d’inscripció va començar el 24 de gener i durarà 2 setmanes, fins al 6 de febrer.

HP CodeWars és una de les moltes activitats que HP organitza per a fomentar les vocacions científic-tecnològiques entre els joves, amb especial atenció en les nenes. Al llarg dels anys, en aquesta competició han participat més de 1.300 estudiants.