Grífols ha anunciat aquest dimecres que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el COVID-19. A través d’un comunicat, l’empresa ha explicat que treballarà amb l’Autoritat Estatunidenca d’Investigació Biomèdica Avançada (BARDA), l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals amb l’objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de la COVID-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L’acord també contempla el desenvolupament d’estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l’eficàcia d’aquesta teràpia.

Grifols proporcionarà voluntàriament els seus actuals recursos, a més del seu ampli coneixement i experiència en les àrees de recol·lecció i purificació del plasma. La companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per la FDA; examinarà i identificarà als donants, juntament amb altres organismes de salut nord-americans, i processarà el plasma per a produir les immunoglobulines hiperinmunes a les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per a malalties infeccioses a Clayton (Carolina de Nord, EUA).

En paral·lel, la multinacional ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l’estat espanyol amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus. A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. Segons Grífols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes.

Font: Grifols