Amat1Els dies 17, 18 i 19 de gener s’ha celebrat a Barcelona l’11è Simpòsium de Luxury Real Estate, una trobada de professionals del món immobiliari de luxe i de la qual hem estat els hostes. Experts d’agències immobiliàries de luxe de conegut prestigi arreu del món s’han donat cita al centre de la ciutat per conèixer en primera persona el mercat espanyol de la mà de Guifrè Homedes, Internacional Manager de Luxury al Grup Amat, associat a Sant Cugat Empresarial.

Per l’Elena Sala, directora de l’oficina de Sant Cugat, tots són avantatges a l’hora de formar part d’una associació immobiliària internacional com la de Luxury Real Estate: “ El benefici més gran és la possibilitat de donar a conèixer la marca, convertir-te en referent a l’exterior i poder canalitzar les demandes de nivell cap al nostre país. A més, aconseguim més recursos per millorar el nostre servei al client ja que ens ajuda a veure altres maneres de fer i gestionar les demandes.”

Aquestes trobades es venen organitzant des de 1995 amb la intenció de crear una xarxa de contactes més enllà del nivell professional i formar una relació sòlida entre els seus membres. Actualment, se n’organitzen 3 a l’any, entre Europa i els Estats Units, tant de caire professional com més lúdic. “Les trobades] Són molt enriquidores ja que et donen l’oportunitat de conèixer altres formes de treballar, altres tipologies de mercat i les dificultats que aquests comporten”, afirma la directora de l’oficina de St. Cugat.

De fet, com a agraïment i reconeixement a la nostra implicació i relació amb els altres membres, la nit del 18 de gener ens van fer entregar del premi ‘Global Affiliate of the year 2017’ per part de John Brian Losh, President de Luxury Real Estate, per destacar el nostre paper dins de l’associació. L’Elena ho té molt clar, “tot i que són mercats molt diferents i, conseqüentment, el tractament també ho és, tots compartim els mateixos neguits i necessitem compartir tàctiques per atraure més demanda i que ens ajudin a vendre propietats de la manera més rendible possible”.

En definitiva, l’aliança amb associacions immobiliàries internacionals ha estat indispensable per ampliar el ventall de possibilitats als nostres clients a nivell d’inversions, compra, venda i lloguer, i oferir-los així el millor servei possible: “només necessitem que depositin la seva confiança en nosaltres per tal de poder trobar el millor producte a qualsevol punt del món”, diu. Segons Sala, el fet de discutir i compartir les formes de fer d’una manera dinàmica, “ens fa créixer a tots i ens ajuda a veure el perfil del client de luxe per oferir-li el millor, perquè tots tenen personalitats diferents però a l’hora de sentir i tractar al comprador som molt similars”.

 

Amat1

Amat2

Amat3