hp-sant-cugatLa multinacional nord-americana Hewlett Packard, amb seu a Sant Cugat, s’escindirà per crear dues empreses diferents.

La intenció del grup és, segons informen alguns mitjans, crear una companyia dedicada a donar serveis informàtics a empreses i una segona que s’enfoqui exclusivament a clients personals, molt centrada en ordinadors i impressores. La previsió és que la divisió quedi completada abans que s’acabi l’any.

Els analistes calculen que cada nova societat tindrà una facturació anual de més de 39.000 milions d’euros. L’empresa dedicada a software i empreses, la dirigirà l’actual presidenta del grup, Meg Whitman, mentre que la dedicada a hardware i clients personals tindrà de màxim responsable l’actual vicepresident Dion Weisler.

La companyia va anunciar a l’abril que portaria a Sant Cugat el seu centre mundial d’impressió en 3D, una unitat que ara quedarà sota el control de Weisler i que HP assenyala com una ‘tecnologia clau’ en els seus plans de futur.

La seu d’HP a Sant Cugat dóna feina a unes 2.000 persones. La meitat es dediquen al mercat català i part de l’espanyol, i l’altra meitat al centre internacional, que depèn directament de Califòrnia. Malgrat les inversions previstes, els sindicats alerten dels acomiadaments constants que es fan. En els darrers dos anys, la companyia ha fet fora 157 empleats de l’Estat espanyol, una tercera part d’ells a Sant Cugat.

Font Cugat.cat