BusUp, companyia tecnològica líder en la gestió del transport flexible d’empresa a Europa, ha tancat una ronda d’inversió de 5 milions d’euros, liderada per Proeza Ventures, el major fons d’inversió en mobilitat d’Amèrica Llatina, recolzada per Autotech Ventures, el fons de capital de risc estatunidenc líder en mobilitat (inversor en Lyft), i el fons d’inversió Finaves V de l’escola de negocis del IESE, entre altres.

La injecció de capital permetrà a BusUp impulsar la seva activitat en els mercats de recent obertura, com els Estats Units, Mèxic i el Perú, així com consolidar la seva presència en els mercats actuals Espanya, Portugal i el Brasil, com a empresa líder en la gestió del transport empresa.

L’èxit dels plans de transport corporatiu compartit de BusUp a Europa, on grans empreses (Cognizant, Roche, Accenture, entre altres) i pimes han pogut compartir programes de desplaçament per als seus empleats beneficiant-se de més d’un 30% d’estalvi de costos, ha estat un punt d’inflexió per a l’empresa i la principal raó de la seva expansió al mercat estatunidenc.

“Les tendències mostren que l’escenari de la tornada al treball després de la pandèmia estarà dominat pel treball híbrid o flexible, que inevitablement requerirà de solucions de desplaçament flexibles. Una de les prediccions de Bill Gates per al món post-pandèmic és que “l’oficina corporativa serà compartida”, i ja hem vist que aquesta tendència a la UE s’està estenent de manera natural també als desplaçaments compartits”, ha declarat Rui Stoffel, director general i cofundador de BusUp.

BusUp ofereix solucions de mobilitat corporativa eficients i flexibles que s’adapten a la demanda canviant de les empreses i els seus empleats. Gràcies a la seva tecnologia, número u en el seu sector, BusUp dissenya les rutes més eficients optimitzant trajectes, punts de recollida i capacitat instal·lada sobre la base de demanda i ocupacions reals i canviants. També és la primera solució del món a oferir a les empreses la possibilitat de compartir rutes amb altres entitats pròximes per a maximitzar així la disponibilitat d’oferta de rutes, minimitzant alhora els seus costos.

La proposta de valor de BusUp combina la més avançada tecnologia en gestió de serveis de transport d’empresa amb un servei de gestió especialitzat, que permet a les empreses externalitzar parcial o totalment la gestió de les seves operacions. La innovadora solució de BusUp suposa la flexibilització del transport corporatiu, la reducció de costos per a l’empresa i la reducció significativa de la petjada de carboni per l’ús intensiu i eficient dels recursos. Substituir el cotxe per BusUp pot arribar a aconseguir un 72% de reducció en les emissions de CO₂.