Amb l’objectiu d’oferir una millor experiència d’usuari i una major seguretat a les operacions, especialment en el context de la Covid-19.

CaixaBank inicia el desplegament a tota Espanya dels caixers dotats de tecnologia amb reconeixement facial. El sistema és el primer posat en marxa per una entitat financera a nivell mundial per a realitzar reintegraments simplement reconeixent a l’usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal i sense haver d’introduir manualment el seu PIN.

El pla d’expansió té com a objectiu portar aquesta tecnologia a més de 30 oficines Store de tota Espanya, de forma que totes les comunitats autònomes disposaran com a mínim d’una oficina dotada amb aquest sistema i el parc total de caixers amb reconeixement biomètric de CaixaBank superarà els cent terminals. Actualment, l’entitat presidida per Jordi Gual i que el seu conseller delegat és Gonzalo Gortázar, ja compta amb alguns d’aquests caixers en funcionament a vàries oficines Store de Barcelona, així com també en els centres flagship “all in one” de Barcelona i València.

Quan culmini el pla d’expansió (previsiblement, a meitat de juliol de 2020), CaixaBank passarà a disposar d’una de les majors xarxes de caixers del món dotada de tecnologia de reconeixement facial aplicada de forma comercial, i de l’únic en el que aquest sistema biomètric compta amb un nivell de seguretat suficient com per a permetre realitzar reintegraments sense utilitzar el PIN.

Per a Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l’entitat financera, “CaixaBank treballa amb un model d’innovació en el que la tecnologia està al servei de l’experiència del client per a donar el millor servei. Treballem per evolucionar constantment cap a les noves necessitats i hàbits i, en el context financer actual, la seguretat i l’agilitat en les transaccions són clau i la incorporació de la tecnologia biomètrica en els caixers ofereix múltiples avantatges en aquests dos àmbits”. Gortázar ha senyalat també que “en el context actual de la Covid-19, aquest projecte cobra especial rellevància, donat que permet reduir el contacte físic dels clients amb la superfície dels caixers, mesura que se suma a l’ús de les targetes contactless i que contribueix a reforçar la seguretat d’ús dels terminals”.

Tecnologia que reforça l’experiència d’usuari i la seguretat

CaixaBank ha estat el primer banc del món en crear caixers en els que la tecnologia biomètrica està integrada amb eficàcia i seguretat tal que el reconeixement facial és suficient per a identificar al client al realitzar un reintegrament i, per tant, no se sol·licita un número PIN addicionalment.

El sistema ha rebut el premi The Banker al projecte tecnològic de l’any a la categoria “Canals de prestació de servei” (“Delivery channels”) dels The Banker Tech Project Awards 2019, que reconeixen els millors projectes desenvolupats per entitats financeres per la seva innovació y la seva contribució a la transformació tecnològica del sector bancari global.

Font: CaixaBank