logo-ricohEl Centre de Serveis Compartits, inaugurat oficialment pel conseller Felip Puig, s’ha convertit en un referent a Europa i integra avui a més de 400 persones.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va inaugurar oficialment el dia u de desembre de 2014 el Centre de Serveis Compartits de RICOH per al sud d’Europa ubicat a Sant Cugat del Vallès

Amb aquest acte, es culmina un projecte d’inversió que va iniciar el 2012 i al que l’empresa ha destinat més de 20 milions d’euros des de la seva posada en marxa.

Dos anys després, el Centre de Serveis Compartits, que actualment compta amb una plantilla de més de 400 col•laboradors i ocupa 3.000 m2 en l’edifici de la seu corporativa de RICOH España, s’ha convertit en un referent en la regió EMEA de RICOH. A més a més, des de l’octubre de 2014 el centre ha integrat els serveis de back office de França, que s’afegeixen als que ja s’estaven oferint per a Espanya, Portugal i Itàlia.

Durant la seva visita al centre, el Conseller va estar acompanyat del director general i COO de RiCOH España, Ramon Martín, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i el tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carles Brugarolas. El conseller, que va conèixer el funcionament de Centre de Serveis Compartits i la resta d’instal•lacions de l’empresa, es va interessar per la reorientació del negoci cap als serveis que RICOH està duent a terme en el transcurs dels darrers anys. Felip Puig va subratllar que RICOH és un exemple de la confiança que tenen les multinacionals a Catalunya per l’alt valor social afegit que aporta la seva localització estratègica i el seu capital humà i social.

rico

Per la seva part, Ramon Martín va manifestar que la culminació del Centre de Serveis Compartits de RICOH per al sud d’Europa, que actualment presta serveis de back office per a Espanya, Portugal, Itàlia i França, consolida la nostra seu a Sant Cugat com una localització estratègica per a l’empresa en la regió EMEA de RICOH. El director general i COO de RICOH España va afegir que la integració dels serveis de França suposa un important repte per al Centre de Serveis Compartits, ja que RICOH França és la tercera filial més gran de la companyia a nivell mundial i compta amb una cartera de clients formada en la seva majoria per grans comptes.

L’elecció de Sant Cugat del Vallès és una aposta del grup per RICOH España i per l’àrea metropolitana de Barcelona, que en els darrers anys s’ha posicionat com un enclavament estratègic, tant per la seva capacitat d’atraure talent de tot el món com per les facilitats que proporciona l’entorn per al desenvolupament d’aquest tipus de projectes.

Finalment, Carles Brugarolas va destacar que RICOH és un referent a Sant Cugat per a totes les multinacionals. Es un exemple de transformació del model de negoci per a la generació de riquesa, d’emprenedoria per crear nous llocs de treball i de responsabilitat amb la comunitat.

L’aposta de RICOH per concentrar les serveis de back office s’ha concretat en la creació de tres Centres de Serveis Compartits més a EMEA, situats en el Regne Unit, Alemanya i Sud-àfrica i des d’on es proporciona suport continuat a 21 filials del grup en processos i serveis financers, operatius i administratius. Els Centres de Serveis Compartits de RICOH gestionen un total de més d’un milió de contractes actius, tramitant un volum anual de 5,7 milions de factures, 3,4 milions de comandes i més de 2 milions de pagaments.

Peu de fotografia:

D’esquerra a dreta: Ramon Martín, director general y COO de RICOH España; Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya; Juan Manuel Dupraz, director del Centre de Serveis Compartits de RICOH per al sud d’Europa; Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Eduard Farga, director de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci de RICOH España