Salvador Brotons serà el nou director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat a partir de la temporada 2022-23. Josep Ferré, que ha estat director titular de la formació simfònica santcugatenca des dels inicis, en serà el director artístic.

“Em ve molt de gust dirigir una sòlida orquestra simfònica del país. Fins ara he treballat sobretot a l’estranger, especialment als Estats Units, i assumeixo amb molta il·lusió el repte de dirigir una formació simfònica de casa, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que ha aconseguit al llarg de més de trenta anys ser un referent de la música simfònica a Catalunya, tenir un nivell musical extraordinari i arribar a un públic ampli i fidel”, ha afirmat Salvador Brotons aquest dimecres a la presentació de la propera temporada d’aquesta orquestra, que ha tingut lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat. A l’acte han assistit bona part dels directors i solistes que participaran als concerts de la temporada, socis i patrocinadors de l’Orquestra i personalitats de la vida cultural santcugatenca i catalana. Ha estat presentat per Flora Puntós, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra.

Salvador Brotons serà, doncs, el nou director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat a partir de la temporada 2022-23. Ell mateix ha explicat el programa de la temporada, en què hi haurà diversos directors convidats, com ara Jordi Piccorelli i Roit Feldenkreis, i qui ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis, Josep Ferré, que a partir d’ara en serà el director artístic. Tots tres directors han estat presents a l’acte.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha felicitat el nou director titular, Salvador Brotons, i ha agraït “la gran tasca” que ha realitzat Josep Ferré al capdavant de l’Orquestra. “Sant Cugat estima molt la cultura, la música, i específicament la música clàssica. Hem de continuar treballant perquè la música no deixi de ser protagonista al nostre municipi”, ha afirmat l’alcaldessa.

“Ja fa uns quants anys que  a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat treballem amb directors convidats cada temporada; el nom de Salvador Brotons, que ha estat un director convidat molt habitual a la nostra orquestra, genera unanimitat entre els músics”, ha subratllat Josep Ferré, nou director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. “Brotons té moltes qualitats: té una gran empatia amb els músics (coneix bé la feina del músic d’orquestra: ell va ser flauta solista de l’Orquestra Simfònica del Liceu), és un gran compositor -l’Orquestra Simfònica ha interpretat nombroses obres seves- i és un director amb molta a experiència internacional, que programa sovint grans obres simfòniques de compositors catalans, no pas perquè són catalanes sinó perquè són bones”, ha posat de manifest Josep Ferré.