presentacioncodewarsLa seu local de Hewlett Packard (HP) serà l’encarregada d’acollir la primera edició del ‘HP CodeWars’ europeu, una competició en què un màxim de 300 estudiants catalans de 14 a 18 anys hauran de resoldre reptes de programació.

El projecte, que tindrà lloc el 7 de març i la col·laboració del departament d’Ensenyament, vol fomentar l’interès dels joves per la ciència, la innovació i la tecnologia.

L”HP CodeWars’ ja té 17 edicions a les seves esquenes, tot i que serà la primera vegada que s’organitza a Europa. Aquesta iniciativa va néixer a Houston, als Estats Units, amb l’objectiu de promoure la vocació tecnològica i el treball en equip entre els estudiants adolescents. A banda del concurs de Sant Cugat, HP també organitzarà de manera simultània sis ‘HP CodeWars’ més, quatre als Estats Units, un a Taiwan i un altre a l’Índia.

Els alumnes, estudiants de secundària, batxillerat o cicles formatius de grau mig, competiran en equips de tres i hauran de compartir un ordinador. La prova es desenvoluparà en anglès i els participants tindran tres hores de marge per resoldre els reptes relacionats amb codis i programació. Els programes que es podran fer servir són C, C++, C#, Python, Java o JavaScript.

Les inscripcions estaran obertes a partir de desembre fins a mitjans de gener al web Hpcodewars.org i s’han de fer a través dels col·legis i instituts, que poden registrar un màxim de cinc equips per centre.

Font Cugat.cat