L’Informe Econòmic i Financer d’Esade, elaborat en col·laboració amb Banc Sabadell, preveu un creixement global per a 2021 entorn del 5,2%, el mateix que estima de mitjana per a la Zona Euro.

Esade ha presentat la nova edició de l’Informe Econòmic i Financer elaborat en col·laboració amb Banc Sabadell, que inclou una anàlisi de la conjuntura i de les tendències de l’economia espanyola i internacional i articles en profunditat sobre l’impacte de la pandèmia en diferents àmbits. La gestió de la vacuna, l’administració dels fons europeus, la transició dels ERTEs i les dificultats financeres de les empreses, els principals reptes per a la recuperació de l’economia espanyola en 2021. Aquest Informe preveu un creixement global per a 2021 entorn del 5,2%, el mateix que estima de mitjana per a la Zona Euro. Als Estats Units s’espera que aquest sigui d’un 3,1% i, d’un 8,2%, a la Xina.

En relació a la gestió dels fons de recuperació Next Generation EU, els experts de Esade van parlar del “repte econòmic i administratiu colossal” que suposa el presentar projectes específics que compleixin amb els requeriments establerts per les autoritats europees. Segons la seva opinió, resulta crucial per al futur de l’economia que aquestes ajudes arribin a les empreses mitjanes i petites, i puguin promoure un creixement més inclusiu i respectuós amb el medi ambient, així com la transformació estructural necessària per a fer front a la digitalització i a la transició cap a una economia verda no dependent del carboni.

En la presentació de l’Informe va participar Sofía Rodríguez, Chief Economist en Banc Sabadell, que va destacar que “el missatge per a les empreses és que han de preparar-se per a una modernització de l’economia en claus de Digitalització i Sostenibilitat”.