L’entitat, en el seu compromís amb la sostenibilitat, va reduir l’ús de plàstic en 58 tones el 2020. Iniciat el nou exercici, el banc torna a prendre una nova mesura per a reforçar aquest propòsit. Pròximament s’iniciarà la distribució de bolígrafs corporatius ecològics que suposarà l’eliminació de 600 quilos de material plàstic.

Aquesta nova iniciativa comportarà la substitució del tradicional bolígraf blau per un model fet amb materials reciclables i respectuosos amb el medi ambient. El cos d’aquest model està fabricat 100% amb paper kraft, una de les millors alternatives per a evitar l’excessiva contaminació del planeta amb plàstics. Així mateix, el clip i la punta estan fets amb un 30% de pasta d’arròs i un 70% de polipropilè, respectivament. Tot això permetrà reduir en 600 quilos anuals l’ús de plàstic.

Durant 2020, el banc va impulsar diverses mesures encaminades a suprimir el consum de productes fets a base de plàstic. Així, per exemple, es van eliminar els cartutxos de moneda i les fundes de llibretes o es va substituir la bossa blava de digitalització urgent fabricada en plàstic per una altra confeccionada amb paper. Només aquestes tres millores ja van generar un estalvi anual en plàstic de 43 tones.

Cal recordar també que a finals de l’any passat, Banc Sabadell es va unir a ‘Kick Out Plastic’, una organització internacional sense ànim de lucre, integrada per esportistes d’elit,’celebreties’ i ‘influencers’, que lluita per un món lliure de plàstics d’un sol ús.