Serà la primera planta d’hidrogen d’ús públic d’Espanya, que subministrarà hidrogen d’origen renovable a la flota d’autobusos urbans de Barcelona de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Iberdrola confia en Indus, empresa associada a Sant Cugat Empresarial, per a col·laborar en la nova planta d’hidrogen a construir a la Zona Franca de Barcelona. La planta, que començarà a construir-se en una parcel·la de 5.000 metres quadrats arrendada pel Consorci de la Zona Franca, també proveirà a altres flotes de vehicles, així com a indústries del polígon que adoptin l’hidrogen com a solució energètica.

A principis de 2022, està previst que vuit autobusos de pila d’hidrogen, comprats l’any passat per TMB, s’incorporin a la flota de transport públic, amb un consum estimat de 160 quilos diaris.

INDUS, és un grup d’empreses creat l’any 1951, especialitzat en la prestació de serveis tècnics d’enginyeria, arquitectura i consultoria.

El grup ha destacat per ser una organització tècnica i econòmicament independent i totalment deslligada de qualsevol altre empresa. En conseqüència, disposa de total llibertat per escollir les solucions tècniques més convenients pel client.