La plataforma d’APlanet permet d’automatitzar el procés de recopilació, anàlisi i mesurament de dades, i l’elaboració d’informes d’activitat no financera.

APlanet, la plataforma tecnològica que facilita la gestió de la sostenibilitat de les organitzacions, ha tancat amb èxit la seva primera ronda d’inversió de capital llavor per valor d’1,7 milions d’euros, en què ha participat BStartup de Banc Sabadell. L’operació ha estat liderada pel fons All Iron Ventures i ha comptat també amb la participació de DraperB1 i de business angels com Iñigo Juantegui, Yago Arbeloa i Pablo Alonso.

La startup va ser creada al març de 2019 pels seves cofundadors, Johanna Gallo i Cyril Pierre, amb l’objectiu de desenvolupar una eina capaç de fer més senzilla i eficient la tasca dels professionals encarregats de gestionar els plans de sostenibilitat i responsabilitat social de tot tipus d’empreses i entitats. En aquest període, APlanet ha aconseguit que més de 50 entitats d’Espanya, Portugal i del Brasil estiguin utilitzant i als seus productes SaaS.

Ara, la companyia destinarà aquesta injecció de capital a captar talent, particularment en l’àrea de Producte i Tecnologia, que està en constant evolució; a donar a conèixer la seva proposta mitjançant accions de màrqueting i posicionament en el mercat; i a preparar la seva expansió a nous països d’Europa i Llatinoamèrica, prevista per a la segona meitat de 2021.

“El mercat del SaaS aplicat a la gestió de la sostenibilitat està en ple creixement a Europa i a l’Amèrica Llatina, amb una valoració, segons les nostres estimacions, superior als 2 bilions d’euros. Els nostres inversors han sabut veure aquest potencial i apreciar els resultats que hem aconseguit en aquest primer període de vida del nostre projecte, cosa que ens ha donat l’oportunitat de tancar aquesta ronda enmig del confinament. Estem molt agraïts per aquesta confiança, que ens ajudarà a fer el següent pas cap a la consolidació de l’empresa”, sosté Johanna Gallo, CEO i cofundadora d’APlanet.

Yolanda Pérez, directora de BStartup, apunta: “Estem molt satisfets d’entrar com a socis d’APlanet, l’excel·lent equip ha aconseguit crear i posicionar un producte que cobreix una necessitat creixent per a les empreses: el mesurament i reporting automàtic de l’impacte no financer de seva activitat. Ens interessa perquè es tracta d’una excel·lent eina tecnològica que en definitiva ve a facilitar el desenvolupament de les polítiques de compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social i el desplegament de polítiques de govern corporatiu”.

Font: Banc Sabadell