L’entitat col·labora per setè any consecutiu amb el programa d’Educació Financera EFEC de la Generalitat de Catalunya i impulsa l’Observatori de Divulgació Financera (ODF) juntament amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF).

Caixa d’Enginyers s’ha sumat un any més al Dia de l’Educació Financera amb l’objectiu de posar de relleu la importància d’assolir coneixements financers per a una ciutadania informada i lliure. La iniciativa està promoguda pel Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de valors en col·laboració amb diverses institucions públiques i privades adscrites al Pla d’Educació Financera.

Més enllà d’aquesta diada, Caixa d’Enginyers promou dia a dia diferents línies d’actuació en diferents àmbits i adreçades a diferents col·lectius, en línia amb la seva vocació d’aportar valor tant als seus socis i sòcies com a la societat en general. En aquest sentit, un dels principals projectes de l’Entitat és la col·laboració, per 7è any consecutiu, amb el programa d’Educació EFEC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que té com a objectiu fer arribar de forma gratuïta i voluntària sessions d’educació financera als centres educatius de Catalunya.

D’acord amb el seu compromís amb el foment de l’educació financera, la recerca i la innovació, a través de la Fundació Caixa d’Enginyers, el Grup manté un acord amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF) per impulsar l’Observatori de Divulgació Financera (ODF). Es tracta d’una plataforma electrònica d’accés lliure i gratuït en la qual es publiquen documents de divulgació i recerca financera per tal de difondre novetats i innovacions que es produeixin en la pràctica dels mercats financers i les seves institucions.

Així mateix, darrerament Caixa d’Enginyers ha editat, a través de la Fundació, la segona Guia dels Quaderns de Finances i Assegurances, enguany dedicada a la previsió social: “Com construir avui la pensió de demà a través d’eines per a planificar el teu futur”. Els Quaderns són una publicació periòdica amb caràcter divulgatiu que té com a objectiu formar i informar els socis i sòcies de l’Entitat sobre diferents aspectes rellevants de les financers i les assegurances, de forma clara i transparent, i representa una eina clau per ajudar-los a prendre les millors decisions.

L’Entitat complementa la formació adreçada als seus socis i sòcies amb una àmplia oferta de Webinars i tallers pràctics gratuïts. A través d’aquestes sessions, els assistents poden aprendre, per exemple, a sistematitzar la inversió en borsa, aprofitar el potencial dels fons d’inversió o planificar la seva jubilació.

Font: Caixa Enginyers