La neteja dental és un dels tractaments estètics dentals més sol·licitats pels pacients amb la finalitat de poder lluir un somriure bonic i brillant.

El propòsit d’una neteja dental busca eliminar la placa bacteriana i la tosca que s’acumula tant a les dents com entre les mateixes, així com a la línia gingival. Quan s’elimina la tosca, es posa una pasta especial, que elimina de forma segura les taques que provoquen factors externs, com el tabac, el cafè o alguns altres aliments.

La clínica Centre Dental Francesc Macià és especialista en tractaments d’estètica dental, entre els quals hi ha neteja dental, a la ciutat de Sant Cugat del Vallès. En tots els seus tractaments, aquesta clínica aplica les darreres tècniques en odontologia per buscar el somriure perfecte del pacient.

Per quin motiu és important una revisió mèdica abans de la neteja dental?

Abans de procedir amb el tractament d’una neteja dental, és molt important analitzar tant les dents com les genives. D’aquesta manera, es pot descartar qualsevol tipus de malaltia periodontal o que no hi hagi cap símptoma de gingivitis.

També és important centrar-se a detectar peces dentals que tinguin certa mobilitat i buscar zones on s’hagi acumulat placa bacteriana o tosca. Això últim es fa mitjançant l’ús d’una solució que tenyeix la placa bacteriana i l’ús d’una lupa i un raspador.

Beneficis d’una neteja dental

La realització de neteja dental suposa molts beneficis per a la salut bucal del pacient. Els principals beneficis que destaquen són els següents:

● Elimina la placa bacteriana i la tosca.

● Dents més blanques.

● Dents més brillants gràcies al poliment.

● La neteja dental és indolora.

● Elimina el mal alè.

● El sentit del gust i la sensació de plaer a la nostra boca es realça.

● Protegeix de les malalties de les genives.

Cal recordar que és molt important, com a suport a una neteja dental, el raspallat habitual de les dents que ajuda a complementar aquest tractament, eliminant els bacteris i la tosca més complicada de treure. Com a recomanació dental, cal raspallar-se les dents almenys tres vegades al dia, utilitzar una esbandida bucal i un fil dental.

La direcció de la Clínica Dental Francesc Macià explica que “al nostre centre sabem que tenir un somriure bonic pot ajudar a tenir una bona autoestima i també a tenir una millor confiança en tu mateix”. A més, afegeixen que “per aquest motiu t’oferim diferents tractaments d’estètica dental especialment pensats per a tu, com a neteja dental, blanquejament dental i facetes dentals, entre molts altres”.