El grup de telecomunicacions associat Parlem Telecom ha tancat el 2022 amb una facturació rècord de 37,9 milions d’euros, segons ha informat aquest dimecres l’operadora. La xifra suposa un increment del 68,4% respecte a la facturació de l’operadora del 2021, que, amb el nou sistema de càlcul, va ser de 22,5 milions. Malgrat això, i coincidint amb la compra de diverses companyies telefòniques com Xartic o Ecolim, el grup català de telecomunicacions ha registrat unes pèrdues de 10,1 milions d’euros. L’EBITDA, en negatiu, ha arribat als 2,2 milions. L’operadora espera que els beneficis operatius tornin al verd l’any vinent.

El grup ha seguit integrant companyies locals i ampliant serveis, amb la incorporació de les empreses gironines d’Infoself Group, Ecolium o Xartic. L’adquisicó de la última operadora, que té especial arrelament a La Garrotxa i amb accés a 25.000 unitats immobiliàries, es va tancar al desembre del 2022.

L’increment dels ingressos s’explica pel creixement orgànic del grup i a la seva estratègia de captació de clients centrada en la proximitat. En un context de portabilitats decreixents en el sector, Parlem va tancar el 2022 amb un total de 184.000 serveis contractats entre fix i telefonia mòbil, el que suposa un creixement del 20,1% respecte l’any anterior.

La cotitzada, que aquest estiu celebrarà dos anys de la sortida a borsa al mercat BME Growth, ha tancat el 2022 amb uns costos financers de 550.000 euros.

Per garantir el creixement de Parlem i reforçar la seva solidesa, el grup ha ampliat recentment el seu finançament amb l’emissió d’uns bons convertibles per import de 6 milions d’euros i ha arribat a acords amb entitats bancàries per un valor total de 4,2 milions.