Parlem Telecom ha anunciat la signatura d’un acord de col·laboració amb la plataforma catalana de venda en línia de proximitat Amazcat, amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament econòmic i social de Catalunya, segons un comunicat conjunt d’aquest dijous. L’aliança busca impulsar el desenvolupament econòmic i social de Catalunya, i suposa una nova aposta de l’operadora de telecomunicacions associada a Sant Cugat Empresarial, pels comerços de proximitat, que es van veure molt afectats per la competència online dels gegants electrònics durant el confinament generat per la Covid-19.

El pacte entre Parlem Telecom i Amazcat vol facilitar també la progressiva digitalització del petits comerços de Catalunya, per tal que puguin competir en millors condicions amb les grans empreses dominants de l’ecommerce. La tendència general dels últims anys cap a la venda online, que s’ha agreujat en els últims mesos arran de la pandèmia, fa imprescindible aquesta transformació digital de les companyies més locals. Així, entre d’altres mesures, l’operadora catalana oferirà descomptes d’un 10% en les seves tarifes a totes les empreses i autònoms que formin part d’aquesta nova plataforma de venda en línia.

L’objectiu principal d’Amazcat, que es posarà en funcionament aquest estiu, és concentrar els negocis locals catalans en un mateix espai de venda online, un entorn en el qual molts d’ells no hi tenien presència anteriorment. Actualment, ja hi ha més de 450 comerços adherits a la plataforma i més de 34.500 productes disponibles.