La companyia farmacèutica consolida la seva aposta pel capital humà amb el nou reconeixement de Top Employers Institute, que premia l’excel·lència en la gestió de recursos humans.

Boehringer Ingelheim España ha rebut per sisè any consecutiu la certificació Top Employer, reafirmant, així, el seu compromís amb el desenvolupament professional i el talent dels seus més de 1.600 col·laboradors al país. Amb vocació d’empresa de referència internacional, la companyia també ha rebut el segell Top Employer Europa per segon any i el reconeixement Top Employer Global per primera vegada en la seva trajectòria, convertint-se en una de les 16 empreses a nivell mundial a rebre aquest reconeixement en 2021.

Top Employers Institute ha atorgat el reconeixement a la companyia farmacèutica gràcies a la seva sòlida aposta pel capital humà com a pilar estratègic per a la consecució del seu propòsit de millorar la qualitat de vida dels pacients. Avui dia, Boehringer Ingelheim se situa entre les deu millors empreses del sector farmacèutic, i ha demostrat proactivament la seva obstinació per la captació i retenció de talent i de professionals altament qualificats.

Segons paraules d’Olga Salomó, directora de Recursos Humans de Boehringer Ingelheim España: “Els nostres col·laboradors i col·laboradores representen l’actiu més important de la companyia, i per a nosaltres és fonamental garantir el seu benestar tant en l’esfera laboral com en la personal. És molt important involucrar al talent en totes les decisions estratègiques de la companyia, ja que són la nostra principal font d’innovació. Rebre la certificació Top Employer un any més ens indica que estem en el bon camí, però hem de continuar treballant perquè els nostres equips treballin en un entorn de confiança on puguin aportar valor i es continuïn sentint orgullosos de formar part d’aquesta família”.

Com a principals ambaixadors de Boehringer Ingelheim, els col·laboradors de la companyia compten amb diferents iniciatives que promouen la flexibilitat i la conciliació, contribuint així al benestar físic i emocional d’aquests. Així mateix, tenen a la seva disposició un servei de suport psicològic en línia, al qual poden acudir si necessiten ajuda en la gestió de l’estrès o altres qüestions emocionals.

Com a principals ambaixadors de Boehringer Ingelheim, els col·laboradors de la companyia compten amb diferents iniciatives que promouen la flexibilitat i la conciliació, contribuint així al benestar físic i emocional d’aquests. Així mateix, tenen a la seva disposició un servei de suport psicològic en línia, al qual poden acudir si necessiten ajuda en la gestió de l’estrès o altres qüestions emocionals.

Compromesos amb una societat millor i més avançada, Boehringer Ingelheim també continua treballant per a trencar la bretxa de gènere i, actualment, la seva plantilla directiva compta amb més d’un 50% de dones en posicions de responsabilitat. Més enllà de l’aposta per la inclusió en termes de gènere, la companyia també té en compte la diversitat cultural i generacional. Actualment, la xarxa de col·laboradors de Boehringer integra més de 30 nacionalitats diferents i compta amb equips d’edats diverses, comprenent col·laboradors de la generació baby boomers, X e I.