La iniciativa ha dotat de recursos a 25 famílies en situació de vulnerabilitat que s’atenen des de la fundació a Catalunya i Balears.

Durant el mes de maig, l’operadora de telecomunicacions Parlem Telecom ha col·laborat amb la Fundació IRES donant 25 targetes SIM per a facilitar l’accés a internet d’infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat.

L’operadora de telecomunicacions catalana, associada a Sant Cugat Empresarial, ha col·laborat a través del repte Connectem oportunitats, impulsat per l’associació del 22@Network en favor de la Fundació IRES, i amb l’objectiu de fer arribar recursos tecnològics a les famílies més afectades per l’escletxa digital. Fins al moment, la iniciativa ha dotat de material a més de 70 famílies dels projectes d’atenció integral que es duen a terme des de l’entitat social a Catalunya i Balears.

Poc després de comunicar la represa del curs escolar a tot l’Estat, el passat 14 d’abril, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat anunciava que entre el 10 i el 15% dels i de les alumnes a Catalunya no disposaven d’accés a recursos tecnològics, un fet que posava de manifest les desigualtats i la manca d’oportunitats que afecten avui dia a milers de famílies en situació vulnerable. Segons el darrer estudi de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Bretxes digitals: Noves expressions de les desigualtats, 155.000 llars catalanes encara no disposen d’accés a internet.

L’escletxa digital és només un aspecte de la bretxa social en què viuen milers de persones al nostre voltant (i que ens pot afectar a tothom), i representa la desigualtat i la manca d’oportunitats per accedir als recursos disponibles, sobretot per part d’aquells col·lectius més vulnerables. La seva reducció real dependrà d’una voluntat i uns esforços comuns a una era en què la tecnologia pot brindar-nos més oportunitats, contribuir al nostre benestar social i estant al servei de les persones.

Aquesta col·laboració amb la Fundació IRES s’afegeix a altres accions solidàries que ha dut a terme Parlem Telecom per lluitar contra la bretxa digital durat l’estat d’alarma. Així, l’operadora catalana va aportar 30 targetes SIM a l’Ajuntament de Vic i 30 al de Torroella de Montgrí per garantir l’accés a Internet d’alumnes que formen part de famílies en situació de vulnerabilitat en aquestes localitats, i també va col·laborar amb l’entitat Casal dels Infants instal·lant wifi a 50 famílies vulnerables a Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt. D’altra banda, Parlem Telecom també va donar 400 targetes SIM per a una iniciativa del Col·legi de Metges de Barcelona, que va permetre la connectivitat, mitjançant tauletes o mòbils amb tecnologia 4G, entre pacients ingressats per COVID19 i les seves famílies a diversos hospitals catalans.

Font: Fundació IRES / Parlem Telecom