La multinacional d’hemoderivats Grífols va guanyar 485,7 d’euros fins a setembre, un 14,7% més que en els nou primers mesos de 2019, tot i l’impacte provocat per la pandèmia de la covid-19.

La companyia ha explicat que aquest resultat està afectat per l’impacte de la pandèmia, el pla de contenció de despeses operatives i per la millora del resultat financer i dels resultats procedents d’empreses associades. En concret, inclou l’actualització del valor de la participació en Alkahest -86,7 milions d’euros- després de l’acord de compra subscrit pel capital restant de la companyia.

Entre gener i setembre, els ingressos s’han situat en 4.031 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 7,8% per la sòlida demanda de la divisió Bioscience, que creix un 10,1%, fins als 3.242 milions d’euros, i l’avanç del 2,3% de Diagnostic, amb 546 milions.

El resultat brut d’explotació (Ebitda) reportat en els nou primers mesos de l’exercici ha aconseguit els 983,6 milions d’euros, amb un marge del 24,4% sobre ingressos, mentre que l’Ebitda del tercer trimestre s’ha elevat fins als 403,7 milions d’euros, amb un marge del 29,8%.

Enguany la companyia va tancar l’adquisició d’una planta de fraccionament i dues plantes de purificació al Canadà, així com 11 centres de plasma als Estats Units, i continua apostant per la innovació mitjançant la I+D de teràpies innovadores.

“Un trimestre més, volem agrair al nostre equip humà la seva constància, dedicació i compromís amb la societat perquè les nostres teràpies, productes i serveis essencials arribin als nostres pacients. Seguim igual de compromesos també en la lluita contra la COVID-19 i confiem plenament en el potencial de l’plasma i els seus medicaments plasmàtics per combatre el virus SARS-CoV-2′, destaquen Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu, co-CEO de Grifols.

Font: Grifols