PIMEC Vallès Occidental ha organitzat aquest dijous un acte a l’SC Trade Center de Sant Cugat per fer una anàlisi de les projeccions de l’economia internacional per a aquest 2024 i les dades econòmiques amb perspectiva territorial del Vallès Occidental.

La patronal analitza un creixement econòmic moderat al territori per aquest 2024 gràcies a la diversificació de l’activitat empresarial de la comarca, que afavoreix la resiliència de l’economia.

El president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha manifestat que “aquest anàlisi econòmic ens permet tenir unes línies generals de la base sobre la qual construir el nostre treball, planificar, executar i corregir l’estratègia com a empresaris i empresàries”. En la trobada també ha participat el regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Albert Salarich, que ha destacat que “aquesta jornada ens permet saber com es troben els diferents indicadors econòmics que ens ajuden a prendre decisions de cara al futur”.

El director de l’Àrea d’Economia i Empresa de la patronal, Carles Mas, ha exposat els diversos escenaris de l’economia mundial que es poden donar enguany i com aquests incidiran en l’economia espanyola i catalana. En aquest sentit, Mas ha explicat que a nivell català “es preveu un primer semestre de 2024 amb la continuïtat de la desacceleració i un creixement econòmic moderat” i ha concretat que aquest fet es pot produir perquè “el nivell de comandes s’està mantenint actualment similar al del 2023, el sector del comerç preveu mantenir la seva facturació i l’hostaleria podria arribar al nivell de la xifra de negocis de l’any 2019”. Tot i això, ha manifestat que “PIMEC no és tant optimista pel segon semestre, degut a la debilitat que està mostrant el consum, la inversió i l’impacte que pot tenir la sequera en les empreses i l’ocupació”.

Font: PIMEC Vallès Occidental