La companyia associada Epson, líder mundial en fabricació de robots SCARA, participarà del 21 al 24 de juny a Automatica 2022 a Munic, la fira líder mundial de productes automatitzats i intel·ligents. Des del seu estand B5.319 mostrarà, entre altres productes, la nova sèrie de robots GX-SCARA, que amplia la reconeguda gamma de robots ultracompactes dissenyats per la companyia per oferir velocitat i precisió.

Els dos robots de la sèrie, SCARA GX4 i SCARA GX8, tenen un disseny exclusiu amb un braç d’alta rigidesa que genera una vibració residual molt baixa, amb una gran fluïdesa de moviments d’inici i aturada a qualsevol velocitat. Amb ells, Epson aporta als seus clients equipament òptim per a les diverses aplicacions industrials.

Pel que fa a les especificacions més tècniques, el nou GX4 està disponible en longituds de 250, 300 i 350 mm amb una càrrega útil de fins a 4 kg. Així mateix, mentre que nombroses tasques d’acoblament només es poden realitzar amb una única orientació del braç, la sèrie GX4 s’ha dissenyat amb un braç que es corba a esquerra o dreta. Per part seva, el model GX8 ofereix una càrrega útil de fins a 8 kg amb longituds de 450, 550 i 650 mm. Totes aquestes característiques, i més, podran ser testejades pels visitants a Automatica, on gaudiran de demostracions en viu de les capacitats dels dos models de robot i d’exemples pràctics de diverses aplicacions.