Els productes gourmet són un tipus d’aliments exquisits i refinats pensats per cautivar el paladar del consumidor i que estan estretament relacionats amb l’alta cuina i gastronomia.

El terme “gourmet” prové de l’idioma francès, la traducció exacta del qual és “gastrònom”. Un gastrònom és aquella persona que és un entés de la gastronomia i aficionada a menjars exquisits. També es pot utilitzar aquest vocable com a adjectiu per designar a aquest tipus aliments com a productes refinats, d’alta qualitat i exclusius.

Les principals característiques d’un producte gourmet es poden resumir en aquests 4 ítems:

 • Els ingredients de primeríssima qualitat.
 • La presentació del producte.
 • L’exclusivitat.
 • Les propietats organolèptiques del producte.

La majoria dels productes gourmet provenen d’una elaboració responsable, ofereixen la màxima qualitat en la selecció dels seus ingredients i brinden un sabor molt especial.Aquestes característiques, unides a una bona presentació, converteixen els productes en autèntiques delicatessen.

A més, es consideren productes especials perquè no abunden al mercat a causa que la seva producció, que és més lenta que la industrial.

Les botigues de la Teca Sàbat compten amb una gran quantitat de productes gourmet durant tot l’any. L’equip de les botigues de Ribatallada i Coll Favà expliquen que cada cop més als seus clients els hi agrada comprar aquest tipus de productes per la seva alta qualitat i exclusivitat.

Els principals productes gourmet de la Teca Sàbat, associada a Sant Cugat Empresarial, destaquen els aliments de conserves com ara les gildes, les escopinyes, els musclos, les cloïsses, les anxoves, el pop cuit amb pebre vermell, els patés, entre molts d’altres.

La Maria López, responsable de la botiga de Ribatallada, explica que “els productes gourmet de conserves són els més sol·licitats de cara a l’estiu perquè són frescos i refrescants. I les gildes són els productes preferits dels nostres clients”.

Productes Gourmet Solidaris

Si s’ha de destacar dos productes gourmet solidaris són l’oli i les olives. Són dos aliments de una gran qualitat i de producció limitada:

 • L’oli verge de màxima qualitat i puresa, en gran part gràcies al tipus d’olives que s’utilitzen en el seu procés d’elaboració les quals es troben en un estat òptim de maduració i que són recollides al moment just de la collita.
 • Les olives de Apadrinaunolivo.org formen part d’un projecte únic per recuperar milers d’oliveres centenàries, un format inspirador per conservar la nostra naturalesa i preservar la tradició de les olives.

Vins i Embotits Gourmet

La Teca Sàbat també compta amb una àmplia selecció d’embotits i vins gourmet a les seves botigues.

Dels embotits destaquen els pernils de 5 Jotas, els xoriços i llonganisses de glà i un formatge Comté de 24 meses de curació a la bodega. Per acompanyar aquest magnífics embotits, les dues botigues de la Teca Sàbat ofereixen als seus clients vermuts i vins exclusius per un bon dinar o sopar.

Cal destacar:

 • Els vins blancs del priorat, del Montsant i de l’Empordà.
 • Els vins negres de la Rioja i de la Ribera del Duero.

Dintre de la producció vinícola s’ha tenir en compte un concepte que és la biodinàmica. Els vins biodinàmics es regeixen pel principi que tot el que s’extreu de la terra hi ha de tornar, per la qual cosa cal prescindir de processos industrials.

D’aquesta manera, tots els additius de fertilització són d’origen mineral i vegetal, i es fa servir el calendari astronòmic per regir les èpoques de la cultiu, de la cura i de la collita del raïm. És una aposta clara per l’agricultura biodinàmica.

Postres Gourmet

Pels clients gourmet de dolços, la Teca Sàbat els hi ofereixen un sortit de productes pels més llaminers. Dels quals hi ha dos que destaquen per sobre de la resta:

 • Gelats Sandro Desii de xocolata, de turró, d’ametlla i de mandarina. Hi ha racions individuals com a per grups.
 • Pastís congelat de maduixa i nata.
 • Pastís en llauna sense gluten (semblant a una pastís santiago) amb dos gustos: de xocolata i de xocolata amb ametlla.

L’equip de les botigues de la Teca Sàbat assegura que, a part de l’oferta de productes diaris, volen oferir als seus clients l’oportunitat de tastar productes gourmet que habitualment no es consumeixen en el dia a dia. Sempre treballant amb el millor producte per donar la màxima qualitat als seus clients.

Els productes gourmet són un tipus d’article gastronòmic imprescindible en el rebost de les cases per cuidar a un familiar, un amic i/o un convidat quan venen de visita. Oferir un producte gourmet en aquesta situació sempre marcarà la diferència.