CaixaBank ha invertit durant els vuit primers mesos de 2020 més de 2.700 milions d’euros en projectes energètics, dels quals 2.400 milions corresponen a iniciatives de generació d’energies renovables. D’aquesta manera, CaixaBank està registrant un finançament record d’aquest tipus d’energia. Només fins a agost de 2020 ja s’ha assolit la xifra aconseguida en tot l’exercici anterior.

La principal part de la inversió directa, uns 1.500 milions d’euros, s’ha destinat a projectes d’energia fotovoltaica. Per la seva part, la inversió en energia eòlica ha assolit els 600 milions d’euros i altres tecnologies de generació renovable han aconseguit finançament per 300 milions d’euros. Addicionalment s’han subscrit préstecs per import de 300 milions d’euros relacionats amb el transport i la liqüefacció de gas natural, tecnologia imprescindible per possibilitar la implantació a gran escala de la generació renovable.

Durant els vuit primers mesos de 2020, CaixaBank ha formalitzat préstecs a Espanya  per més de 1.600 milions d’euros, tots ells relacionats amb fonts de generació renovables. Això representa un 26% més que en tot l’exercici 2019 (1.270 milions d’euros) i mostra el compromís de CaixaBank amb el medi ambient, amb  la societat i amb els principals promotors del sector.

800 milions d’euros en projectes internacionals

En l’àmbit internacional, CaixaBank ha invertit 800 milions d’euros durant 2020 en projectes de generació d’energies renovables, destacant el continuat compromís amb l’energia eòlica, tant onshore com offshore. Entre les principals operacions internacionals de 2020 sobresurten les dues realitzades a Xile, amb un total de més de 800 MW, així com diverses operacions a el Canadà que sumen més de 500 MW.

L’entitat ha participat a més en dues operacions emblemàtiques d’eòlica marina a França i el Regne Unit, amb una potència instal·lada de més de 1.500 MW. CaixaBank compta ja amb 16 operacions finançades en aquest segment.

També destaca l’activitat realitzada en fotovoltaica als EUA, amb més de 900 MW finançats. Amb tot, CaixaBank s’ha convertit en una de les entitats líders del sector.

Font: CaixaBank