Els assajos clínics, que començaran aquest estiu, avaluaran la seguretat i eficàcia de la teràpia, que proporciona immunització passiva i podria utilitzar-se tant per a la prevenció com per al tractament de la COVID-19.

Grifols, companyia global líder en teràpies amb proteïnes plasmàtiques amb més de cent anys d’història contribuint a millorar la salut i el benestar de les persones, va anunciar dimarts que ha lliurat els seus primers lots de la immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 per a ús en assajos clínics.

Aquest medicament específicament desenvolupat per tractar la infecció per SARS-CoV-2 proporciona immunització passiva als pacients, enfortint el sistema immunitari i podria utilitzar-se tant per a la prevenció com per al tractament de la malaltia. La seva seguretat i eficàcia s’avaluaran en assaigs clínics aquest estiu.

La immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2, produïda a partir del plasma de donants sans que s’han recuperat de la COVID-19, és un tractament específic, d’alta puresa i seguretat que compta amb una concentració elevada i consistent d’anticossos protectors contra el nou coronavirus.

Des del passat mes d’abril, Grifols ha accelerat la recollida de plasma de persones recuperades de COVID-19 en més de 245 centres a EUA Els donants han hagut de complir estrictes criteris d’elegibilitat i el plasma, amb alts nivells d’anticossos neutralitzants anti-SARS-CoV-2, ha passat per rigorosos test i controls de qualitat.

Font: Grifols