El Centre Dental Francesc Macià, associat a Sant Cugat Empresarial i especialista en higiene dental infantil a Sant Cugat del Vallès, constata una certa preocupació sobre la higiene dental infantil entre tots els pares i les mares pacients de la clínica.

Les principals preguntes i dubtes que sorgeixen són: A quina edat he de raspallar les dents? Els meus fills també han de fer servir el fil dental? Quin tipus de material he d’utilitzar pel meu fill i la meva filla?

L’erupció de les dents de llet marca un moment clau per a la salut bucodental dels més petits. Aquests influeixen en la ingesta d’aliments, el procés de parla, deglució, masticació, entre molts altres. Si no es cuiden de forma adequada, es pot produir una pèrdua prematura i generar problemes més complexos.

Es tracta d’un tipus de preocupacions molt lògiques entre les famílies, ja que, educar els nens i les nenes amb una correcta higiene bucodental serà un punt molt positiu a la seva edat adulta.

El Centre Dental Francesc Macià, entre molts altres tractaments, és també una clínica especialitzada en odontopediatria que consisteix en una branca de l’odontologia que atén i tracta les diferents malalties bucodentals des de la infància més primerenca fins a finalitzar el creixement.

La direcció de la Clínica Dental Francesc Macià explica que volem donar els millors consells i pautes als nostres pacients més petits i iniciar-los en uns hàbits d’higiene bucodental correcta de manera divertida”.

Quan començar a tenir cura de la higiene dental infantil?

 La cura de la higiene dental infantil es pot començar a tractar des de l’etapa de nadons. El millor mètode per a un nadó és l’ús d’una gasa humida sobre la geniva quan encara no tenen dents o amb un raspall adequat a la mida de la boca quan ja ha erupcionat les primeres dents.

Al nostre centre dental sempre recomanem que és tan important començar a raspallar les dents dels més petits com començar a crear una rutina que l’ajudarà a cuidar les seves dents durant tota la vida”, assegura la Dra. Cristina Carrasco Ibarra, Responsable mèdic del Centre Dental Francesc Macià.

Coneix el Programa FMKIDS©

 El Centre Dental Francesc Macià ha desenvolupat el Programa FMKIDS© el qual té com a objectiu potenciar la conscienciació dels pares i mares en una educació higiènic bucodental dels pacients més petits.

La Dra. Cristina Carrasco Ibarra, responsable mèdic del Centre Dental Francesc Macià explica que és molt important fer una primera visita a l‘odontopediatra quan han erupcionat les primeres dents, d’aquesta manera podrem detectar possibles problemes d’una manera precoç per poder tractar-los i trobar la solució com més aviat millor”.

Un somriure cuidat i bonic parla per si sol, és la nostra millor carta de presentació i això ens fa sentir-nos més segurs de nosaltres mateixos.