Aquest dimecres 29 de maig, l’Associació Àmbit B30, la UAB, el Parc de Recerca UAB i el centre tecnològic Eurecat, han signat un conveni amb el Sincrotró ALBA i ESADECREAPOLIS per incorporar-los com a nous membres de la plataforma Hub b30.

Després de poc més d’un any de la seva creació, la plataforma Hub b30 s’obre a la incorporació de nous agents de recerca, desenvolupament i innovació del territori B30, que aplega 23 municipis que es troben a l’àrea d’influència del tram de l’AP7 i l’AP2.

L’objectiu és agrupar noves entitats per poder oferir, entre totes, respostes innovadores, basades en la interacció i col·laboració, en un entorn de coideació i cocreació, multidisciplinari i multisectorial, per tal de millorar la competitivitat del territori B-30.

En aquesta direcció, la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de recerca UAB, Javier Lafuente; el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, i el president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs han signat avui un conveni amb la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, i el director d’ESADECREAPOLIS, Oriol Alcoba, per incorporar aquestes dues entitats a la plataforma Hub b30.

Per al president d’Àmbit B30, Josep Monràs, la signatura d’avui reflecteix el treball de projecte de futur, innovació, recerca, complicitat i intercanvi que estem fent des de l’Associació, sempre amb la mirada posada i en benefici de la creació d’ocupació i la promoció de l’activitat econòmica del nostre territori”.   

D’una banda, la incorporació del Sincrotró ALBA suposarà ampliar la col·laboració posant a l’abast de la comunitat acadèmica i industrial les seves línies de llum de sincrotró, que permeten visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

Per l’altra, ESADECREAPOLIS aportarà les seves capacitats per inspirar, facilitar i accelerar la innovació de les empreses, així com, detectar oportunitats de mercat i fer d’enllaç amb el sistema d’innovació, el teixit empresarial i el coneixement i capacitats d’ESADE.