La principal conclusió que s’extreu del segon Baròmetre Industrial de la Cecot és que l’activitat industrial, i principalment la manufacturera, encara no ha recuperat el nivell d’activitat prepandèmia i preveu un alentiment per al pròxim semestre, tenint en compte la caiguda del Clima Industrial.  

L’informe apunta també que els preus industrials han patit el major increment dels últims 25 anys, amb un 30% de mitjana respecte al 2019. En contraposició, les exportacions catalanes han incrementat un 22% entre el gener i l’abril. Destaca, el sector de l’automoció que ho ha fet en un 81%.

Segons l’informe, l’activitat industrial encara no ha arribat a assolir els nivells previs a la pandèmia, després de gairebé quatre anys. Al contrari, el clima industrial, diuen, manté una tendència negativa per la caiguda de les expectatives de producció del nivell de comandes.

Un altre factor que confirma aquesta situació és l’acumulació d’estocs que s’està produint i que apunta a que la dinàmica comença a ser estructural. Per primer cop, a més, l’índex de producció industrial va caure durant el mes d’abril en el 4% negatiu.

Baròmetre industrial de la Cecot | 2n Trimestre 2023

Presentació amb els principals indicadors del Baròmetre Industrial Cecot