L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper 28 d’octubre al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert en el qual interpretarà el Rèquiem de Gabriel Fauré (1845-1924) i la Serenata núm. 2 de Johannes Brahms (1833-1897). El concert serà dirigit per Jordi Piccorelli i hi participarà la soprano Júlia Sesé, el baríton Josep-Ramon Olivé i el Cor Bruckner Barcelona. El mateix concert també es farà el 30 d’octubre al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

“Amb aquest concert recuperem la tradició europea d’interpretar un Rèquiem en dates pròximes a Tots Sants”, explica Jordi Piccorelli. “El Rèquiem de Fauré és una obra hipnòtica d’una bellesa extraordinària”, diu Piccorelli, i revela que l’ha acompanyat des de ben jove: “Va ser el primer Rèquiem que vaig dirigir, molt abans dels altres famosos, com el de Mozart o el de Brahms. Feia pocs mesos que havia mort el meu avi, i em va proporcionar la pau interior que necessitava per acceptar la seva mort, que era el mateix que acceptar la meva pròpia vida. Ara, bastants anys més tard, afronto aquesta preciosa partitura després de moltes altres experiències vitals de la mateixa índole, especialment la mort dels meus pares”.

Tant al Rèquiem de Fauré com a la Serenata núm. 2 de Brahms tenen un paper destacat les violes i els violoncels. “Aquesta serenata és un bon exemple del que és capaç Brahms, que aconsegueix fer créixer una composició d’una “cèl·lula” fins a una obra de grans magnituds, cosa que saben fer només els genis musicals. És un bon preludi del que seran les seves grans simfonies”, diu Piccorelli.