Una enquesta realitzada a les persones que han participat a les activitats del Hub b30 entre juny de 2018 i febrer de 2020, apunta que aquesta plataforma d’innovació territorial ha contribuït en 14 projectes d’R+D+I, la majoria d’innovació de producte.

Dos anys després de la creació de la iniciativa d’innovació oberta Hub b30, el Parc de Recerca UAB ha promogut una enquesta d’avaluació del seu impacte, amb el propòsit de guiar les futures accions per tal que aquesta iniciativa sigui útil a les aspiracions de recerca i innovació de les organitzacions del territori B30. L’enquesta s’ha realitzat a les persones representants d’empreses, universitats i entitats que han participat a alguna de les divuit activitats de foment de la innovació organitzades pel Hub b30, entre juny de 2018 i febrer de 2020.

Els resultats apunten que aquesta iniciativa d’innovació territorial ha contribuït en 14 projectes d’R+D+I. La majoria són projectes d’innovació de producte, però també n’hi ha de recerca i de millora de servei o procés. Els brunchs i les matinals d’innovació hubb30 també han sigut ben valorades per contribuir a crear oportunitats d’R+D+I al territori. El 59% de les persones enquestades han valorat la possibilitat real d’establir noves col·laboracions com a conseqüència d’haver-hi conegut i contactat experts rellevants. Un dels actius més ben valorat d’aquestes activitats ha sigut els informes de vigilància tecnològica que es lliuren en cada sessió.

Pel que fa al perfil dels beneficiaris més actius de Hub b30, majoritàriament són representants d’universitats i d’empreses, i sobretot provenen de Cerdanyola, Sabadell i Terrassa.

Font: Hub b30