L’edició d’aquest any ha comptat amb la participació de 150 equips de 80 escoles de tota Espanya.

Els centres d’HP a Madrid, Barcelona (Sant Cugat del Vallès) i León han celebrat aquest dissabte, de manera virtual i simultània, el concurs de programació HP CodeWars, en el qual han participat 450 estudiants d’entre 14 i 18 anys procedents de més de 80 escoles de tota Espanya. L’edició d’enguany, sota el nom d’HP CodeWars Spain Virtual Edition, s’ha realitzat en un format híbrid. A través d’una plataforma virtual, proposta i gestionada pels propis empleats voluntaris dels equips d’enginyeria d’HP, des del Centre d’HP a Sant Cugat s’ha retransmès el concurs per a tota Espanya i els estudiants s’han connectat en streaming per a garantir la seguretat de tots els participants.

L’objectiu d’aquesta competició és animar als joves estudiants, especialment a les nenes, a endinsar-se en el món de la ciència i la tecnologia i despertar el seu interès per les denominades carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), especialment les relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions. Durant tres hores, els alumnes – des dels seus respectius centres escolars i acompanyats per més de 80 docents –, han competit per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, Python 2, 3, C o C++ resolent al voltant de 30 problemes matemàtics.

En paral·lel a la competició, els professors que han acompanyat als alumnes han rebut una sessió inspiradora i de debat de la mà de Mercè Gisbert, professora catedràtica del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. En la seva intervenció ha destacat que “El principal repte en educació no és utilitzar tecnologia d’última generació sinó liderar el canvi i la innovació a través de la transformació digital”.

“Any rere any posem de manifest l’important que és la divulgació dels estudis STEM entre els més joves, sobretot entre les nenes. La competició HP CodeWars és una de les moltes activitats que es realitzen des d’HP per a intentar escurçar aquesta bretxa que hi ha entre els joves i la tecnologia. Des d’HP hem treballat conjuntament entre els diferents centres que tenim a Espanya, reinventant-nos i adaptant la competició a un format totalment digital i simultani, perquè l’edició d’enguany sigui tot un èxit i així ha estat”, declara Ramon Pastor, Director General del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D d’HP.

Font: HP