Serunion, companyia líder en restauració col·lectiva a Espanya, segueix complint amb la seva missió de tenir cura de les persones en totes les etapes de la seva vida, promovent una alimentació saludable de forma sostenible i responsable durant la situació provocada per l’expansió a nivell mundial de la COVID- 19.

L’empresa de restauració de col·lectivitats -i extensivament, tot aquest sector- continua duent a terme gran part de la seva activitat ja que l’alimentació és un servei essencial. La realitat és que molts col·lectius que aquests dies no poden quedar-se a casa necessiten alimentar-se bé ara més que mai.

Serunion està donant un servei de 3 àpats diaris a 27 hotels hospitalitzats de la comunitat de Madrid, l’ocupació màxima és de gairebé 3.200 persones, sumant pacients i sanitaris. A més d’aquests nous centres als quals s’ha hagut d’adaptar d’urgència a causa de les condicions extraordinàries, la companyia segueix operant en les 580 residències de gent gran a les que ja abastia, algunes cafeteries i cuines d’hospitals, menjadors laborals i la majoria de màquines vending. Destaquen en aquesta llista de serveis que segueixen actius l’ara tan necessari servei a domicili (SAD), dirigit principalment a gent gran, i el servei especial per a nens i nenes amb beca de menjador en centres educatius.

La continuïtat de les beques menjador per a infants en risc d’exclusió social

Serunion ha hagut de flexibilitzar la seva forma habitual de procedir en els centres educatius. En concret, per assegurar la continuïtat de les beques menjador. Es tracta de nens i nenes que pertanyen a col·lectius amb risc d’exclusió social i les famílies no poden fer-se càrrec de la seva alimentació de manera adequada pels seus propis mitjans. En aquest sentit, Serunion s’està adaptant a les peticions que cada regió requereix, en compenetració amb les administracions públiques competents de cada província.

Concretament, ofereix servei a 8 províncies (entre parèntesi, els nens als quals serveixen els menús): Còrdova (56), Màlaga (301), Huelva (39), Badajoz (1.059), València (315), Madrid (550) , Guadalajara (1.000) i Ciudad Real (500). En total, alimenta 3.820 nens i nenes en risc d’exclusió social. En altres províncies, Serunion continua treballant en la millor forma de respondre a les necessitats d’aquests nens i nenes, en contacte amb les autoritats pertinents.

Gràcies a les donacions de marques d’alimentació i begudes amb les que la companyia col·labora habitualment, Serunion ha distribuït en tots aquests centres repartits per tot el territori nacional 60.000 litres d’aigua embotellada, uns 10.000 litres de suc, begudes energètiques i cafè, així com 16.000 kg de menjar envasat.

Serunion també està col·laborant amb la causa a través d’altres accions com donacions de menjar o de dispositius de telecomunicació per als que més ho necessiten. Concretament, només declarar-se l’estat d’alarma la companyia va donar més de 6.000 quilos de menjar elaborat, que equivalen a 30.000 racions, així com més de 65 quilos de producte fresc i lactis a menjadors socials i ONG de diverses comunitats autònomes. A més, la setmana passada va cedir 40 tablets a l’Hospital Sant Pau de Barcelona, perquè pacients majors i sense recursos puguin estar en contacte amb les seves famílies.

Amb totes aquestes accions, Serunion se suma a el moviment #EstoNOtienequePARAR, promogut per Mercadona juntament amb altres 2.000 empreses i organitzacions espanyoles. El projecte és una iniciativa per reconèixer públicament, posar en valor i donar suport als que estan actuant perquè la roda de l’economia de país no pari.

Font: Serunion