Han posat nom i cognom als problemes actuals de la dona professional, i l’han fet des de diferents àmbits.
La igualtat al món laboral, la innovació als negocis, la conciliació arran la maternitat i la dependència, els reptes de l’alta direcció i les noves responsabilitats són algunes de les temàtiques que s’han abordat aquest matí de dijous al I Congrés de Salut, Benestar i Empresa per a la Dona Directiva i Empresària Women 360º Congress celebrat a EsadeCreapolis, en Sant Cugat del Vallès.
Un espai de reflexió amb un públic eminentment femení -format per vora 300 dones- que ha posat negre sobre blanc els reptes de l’empresa per al segle XXI i que ha tancat, en la seva jornada de matí, l’experta en networking Rosaura Alastruey.
Cal una nova organització del treball
“És necessària una nova organització del temps de treball, amb nous equilibris perquè fan falta nous lideratges i noves actuacions positives per a la igualtat”, ha afirmat Sara Berbel (@saraberbels), doctora en psicologia social per la Universitat de Barcelona. Berbel ha intervingut en el primer debat-col·loqui Empresa, dona, èxits i reptes on les expertes han explicat la realitat social dins el món de l’empresa, on la situació de la dona continua lligada a la maternitat i el seu rol de responsable de la llar.
“Mentre no existeixi igualtat en la llar, no existirà igualtat fora d’ella”, ha matisat Berbel. “Les dones no volen escollir, però les condicions socials les obliguen perquè se’ls demana total disponibilitat en els dos àmbits i això és imposible”.
En la defensa d’un canvi de model ha incidit també la ponència de Sara Moreno (@SaraMorenoColom), professora de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona: “Tenim 3 problemes: bretxa salarial, segregació horitzontal i vertical”, ha exposat. En la seva opinió, al mercat laboral hi ha més dones que fa 20 anys enrere, però no tantes com a homes. “Aquestes dones viuen una permanent sensació de la ‘doble presència’, que no resolen conciliant, sinó acumulant jornades laborals”.
Font Via Empresa