La iniciativa d’Epson vol sumar en positiu al desenvolupament i la promoció d’accions individuals o col·lectives que limitin l’augment de la temperatura global a 1,5 °C.

Aquest dijous Epson ha celebrat el Heat-Free Day, una data clau impulsada per la companyia associada per conscienciar sobre la importància de limitar l’augment de la temperatura del planeta i assolir l’anhelat objectiu dels 1,5ºC. Amb el lema ‘Accions senzilles per a un gran canvi positiu’, en aquesta ocasió, partners de la firma japonesa han reunit els seus clients i comunitats per mostrar com simples canvis i adopcions tecnològiques adequades poden ajudar a materialitzar aquest objectiu.

L’adopció de noves tecnologies que permetin fer un ús més eficient dels recursos té un paper essencial en la consecució de l’objectiu d’assolir un 39,5% per a l’any 2030 de millora de l’eficiència energètica, tal com apunta el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

“L’eficiència energètica continua sent, en moltes ocasions, la gran oblidada en la presa de decisions tant individualment com empresarial o de l’administració. És important fer passos sòlids en l’elecció que fem. Si hi ha dues solucions per a una mateixa necessitat que m’ofereixen les mateixes capacitats, però una és molt més eficient en el consum d’energia i d’emissions, per què dubtar?”, comenta Pilar Codina, Corporate Sustainability Manager d’Epson Ibérica.

Després de la celebració de la primera edició, el 2022, el Heat-Free Day s’ha consolidat com una jornada per reflexionar i compartir coneixements que puguin generar un gran canvi positiu. Una trobada que pren especial importància en un context climàtic extremadament complex. Segons dades de l’AEMT, el 2022 va ser l’any més calorós i sec de la història d’Espanya des que hi ha registres.