20141104125232El dia 30 d’octubre es va celebrar el V Sopar Benèfic “365 dies alimentant somriures”. Gràcies al suport i la solidaritat de tots els assistents, la Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC van aconseguir recaptar fons per cobrir durant quasi bé un any el programa de lluita contra la desnutrició infantil a Guinea Bissau i que el programa segueixi en marxa durant el 2015.

L’objectiu d’aquesta edició del programa de Lluita contra la Desnutrició Infantil ha estat aconseguir que el menjador social infantol de Hafia, un dels barris més pobres de la capital de Bissau, pugui repartir diàriament més de 900 àpats entre els nens que pateixen pobresa extrema i que estan en greu risc d’exclusió social.

Durant el sopar, el Dr. Ivan Mañero va explicar que “365 dies alimentant somriures no és tan sols un lema. Treballem per a què cap nen es quedi sense un plat nutritiu a la taula. Guinea Bissau és un país en emergència alimentària i la majoria de famílies a penes tenen per menjar diàriament un plat d’arròs i alguns llegums”. A més a més, va afegir que “el programa de Lluita contra la Desnutrició Infantil va ser el primer dels nostres projectes i encara avui segueix sent tan imprescindible com el primer dia perquè la situació de països com Guinea Bissau no ha deixat d’empitjorar per culpa de la crisi internacional”.

Diverses personalitats de l’àmbit de la cultura, l’esport, la política i el món empresarial van donar suport a aquesta causa amb la seva assistència a la gala benèfica. Entre altres, hi van participar l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa; el senador de CiU, Josep Maldonado; la model i empresària, Mar Flores, també madrina de honor de la campanya; la cantant Gisela; l’actor Octavi Pujades; el futbolista Javi López; les models Mónica Pont, Elsa Anka i Antonia Dell’Atte; l’ex tenista Sergi Bruguera; la parella formada per Mireia Canalda i Felipe López o l’escultor Lorenzo Quinn. Per part del sector empresarial de Sant Cugat, van assistir empreses de la zona com SANT CUGAT CONSULTING, Grup AMMA, CUGAT NATURE, Hotel SANT CUGAT, Grup MARCOVE, Farmàcia ROVIRA, Comunitat Las LUNAS, la Caixa, BANC SABADELL, FUNDACION SANT CUGAT ACTIU, Hotel Q GAT, Bocca, +dg Disseny Grafic, Motor Munich, entre altres.

En el transcurs de la gala benèfica, el Dr. Ivan Mañero va informar dels objectius assolits en l’anterior gala benèfica “Per un part segur a Guinea Bissau”, un projecte que encara segueix funcionant i que ha assolit notables resultats des de que va començar. En el marc d’aquest programa, una total de 2.000 dones embarassades han estat ateses per personal qualificat i s’han portat al món més de 1.800 nadons en condicions sanitàries apropiades i s’han pogut realitzar 310 cesàries en casos de risc de la mare o el nadó, i tot això en un dels cinc països on un nadó ho té més difícil per sobreviure més de 24 hores des del seu naixement.

En el marc d’aquest acte es va lliurar el V Premi al Voluntariat, que aquest any ha recaigut sobre el restaurador Juan Carlos Iglesias, un dels protagonistes de la Ruta Gastronòmica Menú Solidari, Menú Saludable que la Fundació Dr. Ivan Mañero du a terme amb els xefs més reconeguts del país.

Guinea Bissau

Situat l’Àfrica Occidental, Guinea-Bissau és un dels països més pobres del món. 7 de cada 10 habitants viuen per sota del llindar de pobresa, amb una altíssima mortalitat infantil i maternal, i unes greus carències en infraestructures sanitàries, educatives, socials i d’atenció primària.

Segons el Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD), Guinea-Bissau és un dels països subdesenvolupats amb més baix rendiment econòmic i amb una alimentació més precària. De fet, en la majoria de les famílies els baixos recursos econòmics obliguen a realitzar un únic àpat al dia, essent prioritària l’alimentació del cap de família.

VIDEO SOPAR  –  FOTOS SOPAR

Més informació aquí